Διεθνή

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Νέα εισβολή Ισραηλινών δυνάμεων στο αλ Ακσά. Ως και 500 τραυματίες.Και επίθεση Ισραήλ στη συριακή Quneitra!!

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν στο τέμενος Al-Aqsa την ημέρα που οι Ισραηλινοί έποικοι εορτάζουν την Ημέρα της Ιερουσαλήμ που σηματοδοτεί, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο, την κατάκτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το εβραϊκό κράτος. Η τελαυταία εισβολή ισρηλινών δυνάμεων στον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ έγινε την Παρασκευή που ήταν η τελευταία Παρασκευή Ραμαζανιού και έχει θεσπιστεί αντίστοιχα ως η Ημέρα της al Quds/ Ιερουσαλήμ για αραβικό κόσμο. Τότε έιχαν τραυματιστεί 200 Παλαιστίνιοι σήμερα η επίθεση ήταν σφοδρότερη κι αναφέρονται ω και 500 τραυματίες.
Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο τζαμί Al-Aqsa το πρωί της Δευτέρας, πυροβολώντας με λαστιχένιες σφαίρες, δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης και αναισθητικά σε Παλαιστίνιους προσκυνητές, τραυματίζοντας εκατοντάδες. Γίνεται λόγος για ως και 500 τραυματίες πολλοί είναι γυναικόπαιδα.

Η τελευταία βία επέρχεται καθώς η κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ προετοιμάζεται για μια προγραμματισμένη εβραϊκή εθνικιστική πορεία στην πόλη αργότερα σήμερα. Η ισραηλινή ετήσια Ημέρα της Ιερουσαλήμ σηματοδοτεί την ημέρα που η Ανατολική Ιερουσαλήμ καταλήφθηκε το 1967 και αργότερα προσαρτήθηκε από το Ισραήλ – σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας. Εκατοντάδες και οι συλλήψεις γηγενών πιστών που έχουν αναφαίρετο δικαίωμα άσκησης ελεύθερης άσκησης λατρείας.Snipers έριχναν πλαστικές σφαίρες στο πλήθος υπάρχουν και 26 αστυνομικοί τραυματίες. Σοβαρές υλικές ζημιές στο τέμενος…

Αποκορύφωμα της τυφλής βίας ήταν όταν Ισραηλινός έποικος έκανε κατ΄ουσίαν τρομοκρατική επίθεση κατά πλήθους συμπαρασύροντας με σφοδρή ταχύτητα Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ κοντά στην Πύλη των Λεόντων στην παλιά πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός έποικος ανέβηκε με το όχημα πάνω στο πεζοδρόμιο για να σκοτώσει τον Παλαιστίνιο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 35.000 Εβραίοι έποικοι –από την ισραηλινή αστυνομική προστασία– αναμένεται να διέλθουν στις παλαιστινιακές περιοχές στην Παλιά Πόλη για τον εορτασμό της Ημέρας της Ιερουσαλήμ – ημερομηνία που σηματοδοτεί την προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι βλέπουν τις πορείες ως εσκεμμένη πρόκληση και πολλοί αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι ή να κλείσουν τα καταστήματά τους για να αποφύγουν αντιπαραθέσεις με τους εποίκους. H καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών

Την ίδια στιγμή νέα επίθεση του Ισραήλ στη Συρία αναφέρεται επίθεση στην

Khadr Quneitra, στη Ν Συρία μάλλον με ελικόπτερο πυραυλική επίθεση χτυπήθηκε οικία 1 τραυματίας.

Η κατάφωρη επίθεση κατά θρησκευτικών ελευθεριών και δη του ισλαμικού κόσμου δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να υποκινεί και ν΄αναζοπυρώνει τον εξτρεμισμό φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία που τ΄απόνερα θα τα πληρώσει και πάλι πρώτη η Ευρώπη. Προσφέρει ιδεολόγημα στον Ερντογάν και συσπειρώνει δυνάμεις γύρω του. Προκαλεί έκρυθμη κατάσταση στη Μ Ανατολή και ευρύτερα όπου υπάρχουν μουσουλμανικές κοινότητες ως Βαλκάνια, Καύκασο, Αν Μεσόγειο και Αφρική. H επιθετικότητα του Ισραήλ στο εσωτερικό είναι βόμβα διασποράς για όλη την υφήλιο.Το ισλαμικό ιδεολόγημα είναι το μυστικό όπλο δυτικών για ν΄αλώσουν περιοχές που παραδοσιακά ανήκουν στη Ρωσία στις προαναφερθείσες περιοχές. Η ”αυτοκαταστροφικότητα” του Ισραήλ εν πολλοίς υπαγορεύεται από τα συμφέροντα των δυτικών υπερδυνάμεων. Προσφέρει πάσα στη γιγάντωση Τουρκίας που κεφαλοποιεί την δυσφορία ισλαμικού κόσμου. Η ανισόρροπη ταύτιση Ελλάδας με Ισραήλ στοχοποιεί τη χώρα ανεπιστρεπτί στο ισλαμικό μίσος που ανατροφοδοτεί το Ισραήλ.

dimpenews.com

Back to top button