breaking newsΚύπρος

Σχέδιο υφαρπαγής από Ταγίπ Eρντογάν

 

 

του Κώστα Βενιζέλου

Σχέδιο για πληθυσμιακή εξίσωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ισλαμοποίησης των κατεχομένων και βαθμηδόν ενσωμάτωσης στην Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη από το καθεστώς Ερντογάν.

Σημαντικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τον σχεδιασμό αυτό, που προχωρά πιο συστηματικά και μεθοδευμένα αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί οι προσπάθειες της Άγκυρας για απορρόφηση των Τουρκοκυπρίων και ένταξή τους στην τουρκική κοινωνία. Αυτό θα διευκολύνει, όπως σημειώνεται, ο βασικός στόχος που είναι ο πλήρης και εσαεί έλεγχος των κατεχομένων από την Τουρκία.

Οι τουρκικές κινήσεις κωδικοποιούνται ως εξής:

Πρώτο, ο Ερντογάν έχει διαβιβάσει τόσο στον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί όσο και στον ψευδοπρωθυπουργό, Τουφάν Ερχιουμάν, την πρόθεση της Άγκυρας να καταστεί ο τουρκικός πληθυσμός στα κατεχόμενα ίσος με αυτόν των Ελληνοκυπρίων, ώστε να διευκολυνθούν οι σχεδιασμοί στο Κυπριακό. Το ψευδοκράτος έχει ενώπιόν του κατάλογο κινήσεων για να προχωρήσει το σχέδιο αυτό.

Δεύτερο, υπάρχει πιο ασφυκτικός έλεγχος στον χώρο της παιδείας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα Δημοτικά έγιναν πέντε τάξεις και όχι έξι για να εναρμονιστούν πλήρως με το σχολικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Σημειώνεται πως υπάρχουν μαθήματα στα οποία δεν επιτρέπεται να διδάξουν Τουρκοκύπριοι.

Τρίτο, υπάρχει «προέλαση» της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας στα κατεχόμενα με την προώθηση μιας άλλης κουλτούρας, θρησκευτικής. Κτίζονται τεμένη αντί σχολείων. Τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα κτίστηκαν 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 ανεγέρθησαν μόνο 15 σχολεία. Το σύνολο των τεμενών είναι 212. 

Τέταρτο, στα πλαίσια των κινήσεων ενσωμάτωσης των κατεχομένων είναι και η μεταφορά νερού από την Τουρκία και η υπό σχεδιασμό μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα η οικονομική εξάρτηση είναι πλήρης, ενώ με τις ιδιωτικοποιήσεις υπήρξε «προέλαση» τουρκικών κεφαλαίων, κυρίως από φίλους της οικογένειας Ερντογάν.

Είναι προφανές πως παρά την πλήρη εξάρτηση που υπάρχει από την Τουρκία, πολιτική και οικονομική, καταγράφονται αντιδράσεις από πλευράς των Τουρκοκυπρίων. Μεγάλη μερίδα των Τουρκοκυπρίων δεν αποδέχεται, σύμφωνα με έρευνες, την απορρόφησή τους από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, πάντως, υποστηρίζουν την τουρκική στρατιωτική παρουσία και τις εγγυήσεις. Σε οργανωμένη βάση αντιδράσεις καταγράφονται κατά κύριο λόγο από τη Συντεχνία των Δασκάλων και την εφημερίδα του Σενέρ Λεβέντ, «Αφρίκα».

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/567092/schedio-yfarpags-apo-tagp-erntogn

Back to top button