Διεθνή

Η Ελλάδα κατάσχεσε τάνκερ του Ιράν και το Ιράν αιχμαλώτισε 2 ελληνικά απειλώντας να δεσμεύσει συνολικά 17 ελληνικά πλοία! Η πολιτική του αμερικανομονόδρομου προκαλεί συνέπειες για ελληνική πλευρά!

Η πολιτική του αμερικανομονόδρομου αποδίδει συνέπειες για την ελληνική πλευρά που την εμπλέκει σε ένα έκρυθμο διεθνές σκηνικό. Υπερπτήσεις τούρκικων F16 στα 4χλμ από την Αλεξανδρούπολη αιχμαλωσία ελληνικών τάνκερ κι έπεται πολύ πιο δραματική συνέχεια…

Το IRGC αναφέρει ότι δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα αιχμαλωτίστηκαν στον Περσικό Κόλπο ως απάντηση στη χθεσινή κατάσχεση ιρανικού πετρελαιοφόρου από την Ελλάδα για αμερικάνικα συμφέροντα . Τα δύο αιχμαλωτισμένα ελληνικά πετρελαιοφόρα συνoδεύθηκαν προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα λίγα μίλια μακριά από τις ακτές του Περσικού Κόλπου‼

Το IRGC αναφέρει επίσης: Το Ιράν μπορεί να αιχμαλωτίσει 17 ελληνικά πλοία εάν η Ελλάδα για λογαριασμό και πάλι του στρατηγικού εταίρου της ΗΠΑ συνεχίσει τις καταστροφικές ενέργειες. To πρακτορείο FARS επικαλούμενο μια πηγή ανακοίνωσε πως το Ιράν ίσως αιχμαλωτίσει 17 ελληνικά πλοία αν η Ελλάδα συνεχίσει τις καταστροφικές της δράσεις. Πρακτορείο Tasnim: Στα ύδατα του Κόλπου βρίσκονται 17 ελληνικά πλοία και η σύλληψή τους είναι δυνατή εάν η Ελλάδα συνεχίσει την πολιτική της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars News, από το Bandar Abbas, το Ιράν έχει κατασχέσει δύο πετρελαιοφόρα που ανήκουν στην Ελλάδα στον Περσικό Κόλπο και κατέβασε τις σημαίες τους.

Τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που κατασχέθηκαν στον Περσικό Κόλπο ονομάζονται Συνετός Πολεμιστής και Delta Poseidon/Δέλτα Ποσειδών.

Και τα δύο πλοία κατασχέθηκαν στον Περσικό Κόλπο, το ένα κοντά στο Asaluyeh και το άλλο κοντά στο Bandar Lengeh κοντά στο νησί Hendurabi.

Πλοίο που φέρει τη σημαία του Ιράν υπέστη πειρατεία από την ελληνική κυβέρνηση με το πράσινο φως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτό επέρχεται αφότου ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Τεχεράνη κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και του είπαν η χώρα του να απόσχει από την πειρατεία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα κατέσχεσε ένα πλοίο υπό σημαία Ιράν τον περασμένο μήνα. Το Reuters είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα θα είχε παραδώσει το πετρέλαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ανακοίνωσε την Παρασκευή 27 Μαΐου ότι κατέσχεσε δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα στα ύδατα του Περσικού Κόλπου.

Σε ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα τους, οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι οι ναυτικές τους δυνάμεις «κατάσχεσαν δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα σήμερα (…) λόγω παραβιάσεων που διέπραξαν».

Ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν ανακοίνωσε σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη (25 Μαΐου) ότι ένα πλοίο που φέρει τη σημαία του Ιράν συνελήφθη από την Ελλάδα.

«Ένα πλοίο που φέρει τη σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κατασχέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας, και το φορτίο του κατασχέθηκε με δικαστική απόφαση και με το πράσινο φως από τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Για να προσθέσει: «Το πλοίο πλησίασε τις ελληνικές ακτές για να προστατεύσει τους επιβαίνοντες, αλλά δεν του παρασχέθηκε βοήθεια και τα φορτία του ξεφορτώθηκαν ακόμη και από τις στρατιωτικές δυνάμεις, που αποτελεί παράδειγμα κραυγαλέας πειρατείας. »

Ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν συνεχίζει: «Το ιρανικό πλοίο αντιμετώπισε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τεχνικά προβλήματα και ζήτησε βοήθεια σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα. Γενικά, τα πλοία που αντιμετωπίζουν επικίνδυνες συνθήκες καλούν σε βοήθεια και στη συνέχεια μεταφέρονται σε ασφαλές μέρος από την πλησιέστερη χώρα η οποία στη συνέχεια τα επισκευάζει. Όμως η ελληνική κυβέρνηση, παρά την αποδοχή των υποχρεώσεών της ως μέλους του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), κατάσχεσε το ιρανικό πλοίο, φορτωμένο με πετρέλαιο, και άρπαξε τα φορτία του. »

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί εκφορτώνουν το φορτίο από το πλοίο, παρά τα τεχνικά του ελαττώματα και αυτή η επικίνδυνη εκφόρτωση θα μπορούσε να μολύνει το περιβάλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μετά την επιβίβαση στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο από την Ελλάδα, ο Έλληνας επιτετραμμένος στην Τεχεράνη κλήθηκε, την Τετάρτη 25 Μαΐου, από το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του μεταδοθούν οι πιο έντονες διαμαρτυρίες της ιρανικής κυβέρνησης.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο επικεφαλής του τμήματος Μεσογείου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης στις παράνομες πιέσεις των ΗΠΑ είναι απαράδεκτη και άξια καταδίκης. «Η κατάσχεση των φορτίων ενός πλοίου που φέρει τη σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ενσαρκώνει τη διεθνή πειρατεία για την οποία την ευθύνη φέρει η ελληνική κυβέρνηση», είπε.

Ο Ιρανός αξιωματούχος τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν θα παραιτηθεί από τα νόμιμα δικαιώματά της και ότι αναμένει από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για τη διεθνή θαλάσσια ναυσιπλοΐα.Το Ιράν ζήτησε την Παρασκευή να απελευθερωθεί ένα δεξαμενόπλοιοπου κατασχέθηκε από την Ελλάδα, λέγοντας ότι η μεταφορά του ιρανικού φορτίου του στις ΗΠΑ αποτελεί «σαφή παραβίαση» του διεθνούς δικαίου.Η Αθήνα επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι θα στείλει 115.000 τόνους ιρανικού πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο Pegas στις Ηνωμένες Πολιτείες κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η πολιτική του αμερικανομονόδρομου αποδίδει συνέπειες για την ελληνική πλευρά που την εμπλέκει σε ένα έκρυθμο διεθνές σκηνικό. Υπερπτήσεις τούρκικων F16 στα 4χλμ από την Αλεξανδρούπολη αιχμαλωσία ελληνικών τάνκερ κι έπεται πολύ πιο δραματική συνέχεια…

Το να είσαι το τσιράκι των ΗΠΑ στην περιοχή δεν τιμά τα ελληνικά χρώματα. Το να είσαι σύμμαχος των αποκεφαλιστών της Σ Αραβίας είναι ανατριχιαστικό και φρικιώδες και αμαυρώνει την ελληνική πολιτική Άμυνας κι Εξωτερικής πολιτικής.

Η Ελλάδα απομονώνεται από την Ανατολή στην οποία γεωπολιτικά και γεωγραφικά αλλά και ιστορικά όσο και πολιτισμικά ανήκει.. Μετά την Τουρκία δημιουργεί και νέες αντιπαλότητες.

2 είναι οι ενεργές μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις της Ανατολής. Τουρκία , Ιράν. Μια η υπερδύναμη της η Ρωσία. Η Ελλάδα ήρθε σε ολική ρήξη με Ρωσία, κατόρθωσε να εξοργίσει και το Ιράν στη λογική της εξυπηρέτησης των αμερικάνικων συμφερόντων ενώ με την Τουρκία είναι στο παρά ‘5 της σύρραξης.

Το Ιράν στρατηγικός σύμμαχος Ρωσίας στο πλαίσιο της πολιπολικότητας. Το Ιρανικό πλοίο Pegas που κατάσχεσαν οι ελληνικές αρχές είχε 19 Ρώσους πλήρωμα. Ελλάδα κατά Ρωσίας-Ιράν κατ΄εντολήν των ΗΠΑ. Κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου και προώθηση του στις ΗΠΑ! Παρακινδυνευμένες ενέργειες από ελληνικής πλευράς.

Η Ελλάδα απέστειλε στο στρατηγικό αντίπαλο του Ιράν στο βασίλειο του τζιχαντισμού στη μήτρα της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατίας που ριζοσπαστικοποίησε το σουνίτικο τόξο σε όλη τη Μέση Ανατολή βλ. Ιράκ κ.α στη Σαουδική Αραβία που ευθύνεται για την αιματοχυσία στη Συρία και τη γενοκτονία στην Υεμένη μια πυροβολαρχία των ελληνικών αντιαεροπορικών Patriot με περίπου 100 αξιωματικούς. Υπήρξε συγκρότηση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλημάτων. ”Η συγκρότηση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και η διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept)”.

dimpenews.com

Back to top button