breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Αυτά είναι. Η Ναβρατίλοβα παραπονιέται γιατί την λένε «τρανσοφοβική»

Εξ αιτίας ενός «προκλητικού» tweet που έγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο, με το οποίο αμφισβητούσε ανοικτά το επίσημο «δόγμα transgender», η γνωστή πρώην πρωταθλήτρια του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, συνεχίζει να κατηγορείται ως “ρατσίστρια” και “τρανσοφοβική” από «ακτιβιστές» και μουμουέ.

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα έγραφε: «Δεν μπορείτε απλά να διακηρύξετε πως είστε γυναίκα και να θέλετε να είστε σε θέση να ανταγωνιστείτε τις γυναίκες. Πρέπει να υπάρχουν κάποια πρότυπα, και το να έχεις πέος και να θες να αγωνιστείς ως γυναίκα δεν ταιριάζει με αυτό το πρότυπο». Μεταξύ εκείνων που της άσκησαν κριτική ήταν «η» Rachel McKinnon (στην φώτο αριστερά), ένας άνδρας καθηγητής φιλοσοφίας και ποδηλάτης που” αναγνωρίζει τον εαυτό του” ως γυναίκα.

Η κάτοχος δεκαοκτώ τίτλων Grand Slam, στους οποίους περιλαμβάνονται εννέα τίτλοι γυναικών του Wimbledon Ναβρατιλόβα, που αυτοπροσδιορίζεται ως φεμινίστρια, ομοφυλόφιλη και «παντρεμένη» με γυναίκα, συνήθως ευθυγραμμίζεται με την αριστερή / λίμπεραλ γραμμή σε θέματα ΛΟΑΤ, υποστηρίζοντας σθεναρά τον “γάμο” ατόμων του ίδιου φύλου και εκφράζοντας την αντίθεσή της στην απαγόρευση τουDonald Trump στους στρατιωτικούς που έχουν διαταραχή φύλου, αλλά βλέπει τη διαγραφή των διαφορών των δύο φύλων στον αθλητισμό ως κάτι που «ξεφεύγει από τα όρια».

Οι Sunday Times δημοσίευσαν ένα άρθρο της Ναβρατιλόβα, στο οποίο είπε ότι «θα μπορούσε να διατυπώσει την άποψή της πιο ευγενικά και λιγότερο δογματικά», αλλά τελικά οι απόψεις της ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο μετά από περαιτέρω έρευνα στο θέμα.

“Για να θέσουμε το θέμα στη βάση του: ένας άνθρωπος μπορεί να αποφασίσει να είναι γυναίκα, να πάρει ορμόνες εάν απαιτείται από οποιονδήποτε αθλητικό οργανισμό, να κερδίσει τα πάντα και να κερδίσει ίσως μια μικρή περιουσία και στη συνέχεια να αντιστρέψει την απόφασή του και να επιστρέψει στο να κάνει μωρά, αν το επιθυμεί”, έγραψε. “Είναι τρελό και πρόκειται για εξαπάτηση.

Με το να μειώνονται απλά τα επίπεδα ορμονών – είναι η συνταγή που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα αθλήματα – δεν λύνεται το πρόβλημα”, υποστήριξε η Navratilova. “Ένας άνδρας χτίζει την πυκνότητα των μυών και των οστών, όπως και έναν μεγαλύτερο αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο από την παιδική ηλικία”.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει παραδείγματα αυτού του είδους σε μικτές πολεμικές τέχνες, ράγκμπι, μποξ και ποδηλασία, όπου η επιλαχούσα για το χάλκινο μετάλλιο της JK McKinnon, JenniferWagner (φώτο) δήλωσε ότι ο διαγωνισμός “σίγουρα δεν ήταν δίκαιος”.

Η USA Powerlifting (ομοσπονδία άρσης βαρών) εμποδίζει τους άντρες που έχουν σύγχυση φύλου να ανταγωνίζονται γυναίκες για το οποίο η Δημοκρατική Ilhan Omarαπό την Μινεσότα ζήτησε να γίνει έρευνα (ο Γενικός Εισαγγελέας των Δημοκρατικών της Μινεσότας, Keith Ellison απέρριψε το αίτημά της την περασμένη εβδομάδα).

Η Ναβρατιλόβα κατήγγειλε επίσης τη δυσκολία της διεξαγωγής μιας πολιτικής συζήτησης σχετικά με το θέμα, λέγοντας ότι «αποδοκιμάζει αυτό που φαίνεται να είναι μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των τρανσέξουαλ ακτιβιστών να καταγγείλουν όποιον διαφωνεί μαζί τους χαρακτηρίζοντάς τον «τρανσοφοβικό».

Αυτή είναι μια άλλη μορφή τυραννίας”, δήλωσε. “Εγώ δεν φοβήθηκα και μπόρεσα να υποστηρίξω τις απόψεις μου στοTwitter[…], αλλά ανησυχώ ότι οι άλλοι μπορεί να σιωπήσουν ή να υποταχθούν”.

Η Ναβρατιλόβα δήλωσε επίσης στο άρθρο της ότι «είναι ευτυχής που απευθύνεται σε μια γυναίκα τρανσέξουαλ, ανεξαρτήτως ποιου τύπου προτιμάει», αλλά ούτε η προαναφερθείσα λίμπεραλ στάση της στα θέματα ΛΟΑΤ εμπόδισε την ομάδα Trans Actual να της κολλήσει την ταμπέλα “transphobic.

ΚΟ / από εδώ

Back to top button