breaking newsΔιεθνή

Νέα ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα: Περιορισμοί στις πτήσεις στη ρωσική πρωτεύουσα

Νέα νυχτερινή επίθεση με drone της Ουκρανίας στην περιφέρεια της Μόσχας απέτρεψε σήμερα η Ρωσία, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

Σήμερα «οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας του Λιουμπέρτσι (ανατολικά της Μόσχας) απέτρεψαν νέα απόπειρα αποστολής drone» εναντίον της Μόσχας, έγραψε στο Telegram ο Σεργκέι Σομπιάνιν. «Δεν υπάρχουν τραυματίες ή ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας επέβαλε περιορισμούς στις πτήσεις για μικρό χρονικό διάστημα σήμερα το πρωί λόγω της απόπειρας επίθεσης.

Εξάλλου στην περιφέρεια Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, ο κυβερνήτης Ρομάν Σταροβόιτ επεσήμανε ότι «δύο ουκρανικά drones» στοχοθέτησαν την πόλη Κουρτσάτοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε κυβερνητικό κτίριο και μία πολυκατοικία, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Στην Κουρτσάτοφ υπάρχει πυρηνικό εργοστάσιο.

Ακόμη ένα ουκρανικό drone καταρρίφθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ στην περιφέρεια Μπριάνσκ, που επίσης συνορεύει με την Ουκρανία, χωρίς και πάλι να υπάρξουν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Αλεξάντρ Μπογκομάζ.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον του ρωσικού εδάφους και της χερσονήσου της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε το 2014, έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σομπιάνιν δήλωσε χθες πως θέλει να επεκταθεί και να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα της Μόσχας, λόγω της αύξησης των ουκρανικών επιθέσεων με drones.

«Φέτος έχουμε κάνει πολλά για να προστατεύσουμε τη Μόσχα από drones και απόπειρες τρομοκρατικών ενεργειών», ανέφερε ο Σομπιάνιν σε αντιπροσώπους υπηρεσιών και εταιρειών του δήμου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τοποθετούνται νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τις τελευταίες εβδομάδες, κάποιες φορές και σε καθημερινή βάση, πρόσθεσε.

primenews.

Back to top button