Ελλάδα

Αδιανόητο: Δανειστές και κυβέρνηση παρέχουν ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες! (video)

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Την ώρα που χιλιάδες μικροοφειλέτες απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις, η κυβέρνηση – με τις ευλογίες των δανειστών – επιχειρεί να «ξεπλύνει» μεγαλοφοροφυγάδες και χαρίζει φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων.

 

 

 

 

 

forodiafygh4Η μονιμοποίηση «έκτακτων» φόρων και του ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η νέα μεγάλη επιβάρυνση της έμμεσης φορολογίας και τα υπόλοιπα μέτρα που συνοδεύουν το μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύουν ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Επιβεβαιώνουν, ουσιαστικά, ότι στο στόχαστρο της φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ήταν και παραμένει η χαμηλή και μεσαία τάξη, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

 

 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ένα σκάνδαλο μεγατόνων, που δεν το χωρά ανθρώπινος νους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: «Ξεπλένουν» μεγαλοφοροφυγάδες και χαρίζουν φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων! Κι όλα αυτά με τις ευλογίες του μνημονίου!

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Αττικής, Δημήτρης Μέρκος, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπάρχει ρητή αναφορά στο τρίτο μνημόνιο, σύμφωνα με την οποία εκθέσεις ελέγχου τις οποίες έχει ολοκληρώσει το ΣΔΟΕ τους προηγούμενους μήνες ακυρώνονται (!) και μετατρέπονται σε απλά πληροφοριακά δελτία, τα οποία θα αξιολογηθούν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να ξεκινήσει πάλι από την αρχή ο έλεγχος!

 

Με απλά λόγια: Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ήλεγξαν για μήνες- κατά προτεραιότητα – εκατοντάδες υποθέσεις, για τις οποίες υπήρχε υποψία φοροδιαφυγής, ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και βεβαίωσαν εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα. Η διαδικασία προέβλεπε να σταλούν οι υποθέσεις αυτές στις αρμόδιες ΔΟΥ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία, δηλαδή να πληρώσουν οι μεγαλοφοροφυγάδες και να εισπράξει το Δημόσιο τα νόμιμα.

 

 

Οι φόροι αυτοί δηλαδή θα έπρεπε να έχουν ήδη βεβαιωθεί και το κράτος θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει να εισπράττει, αλλά το μνημόνιο λέει… «ΟΧΙ»!

Υπουργείο Οικονομικών: Πρέπει να διορθωθεί

Εντύπωση προκάλεσε, μάλιστα, η απάντηση που έδωσε, μιλώντας στην ίδια εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης , ο κ. Παναγιώτης Μελαχρινός, Διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο κ. Μελαχρινός ανέφερε ότι η εν λόγω διάταξη προϋπήρχε από το 2013και την κατήργησε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη κατά την περασμένη θητεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Υπήρξε ωστόσο υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα στη συμφωνία που σύναψε με τους δανειστές, όπως είπε.

«Δεν μπορώ να κρίνω γιατί έγινε αυτό. Δεν είναι λειτουργικό και είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί», κατέληξε ο κ. Μελαχρινός.

 

 

 

 

.newsbomb.gr

Back to top button