Διεθνή

Ασκούμενοι του Ισλαμικού κράτους οι συλληφθέντες στη Ρωσία

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας γνωστοποίησαν σήμερα, πως οι ύποπτοι που συνελήφθησαν ενώ προετοίμαζαν, σύμφωνα με τη Μόσχα, μια επίθεση στη ρωσική πρωτεύουσα, είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα εκπαίδευσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

 

 

 

RIAN_archive_846846_Dozens_killed_in_Domodedovo_airport_blastΣτο διαμέρισμα όπου πραγματοποίησε έφοδο η αστυνομία και συνελήφθησαν χθες οι ύποπτοι – ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί – διέμεναν κατά διαστήματα 6 έως 11 άνθρωποι ορισμένοι εκ των οποίων «είχαν περάσει στρατιωτική εκπαίδευση στα στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή επικράτεια» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

 

 

 

 

Αυτά τα πρόσωπα «έφθασαν στη Ρωσία πριν από την έναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορίας της χώρας» την 30ή Σεπτεμβρίου στη Συρία, επιβεβαίωσε η FSB, απορρίπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το σενάριο των αντιποίνων εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους.

 

 

Όλοι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν και σχεδίαζαν να διαπράξουν μια επίθεση εναντίον «μέσω μαζικής μεταφοράς στη Μόσχα» είναι Ρώσοι υπήκοοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

 

Τουλάχιστον 2.000 Ρώσοι πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Back to top button