Κύπρος

Εκδήλωση Τ/κ στα κατεχόμενα κατά του Ερντογάν και του αγωγού

Πολιτικά κόμματα (YKP, BKP,KSP) συνδικαλιστικές οργανώσεις  και μη  κυβερνητικές οργανώσεις στα κατεχόμενα, οργάνωσαν το Σάββατο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, διαδήλωση που κατέληξε έξω από την τουρκική “πρεσβεία” στα κατεχόμενα.

 

Η εκδήλωση ήταν στραμμένη κατά της παρουσίας του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα με αφορμή την παράνομη σύνδεση με αγωγό Τουρκίας-ψευδοκράτους για μεταφορά νερού.

 

ktosΟι διαδηλωτές κρατούσαν  μπαλόνια που συμβόλιζαν  τους νεκρούς της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγκυρα και πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως  «το νερό που έφερες δεν μπορεί να καθαρίσει το αίμα των ζωών που πήρες», «Πενθούμε και αντιστεκόμαστε», «Δεν ξεχνούμε τις ζωές που πήρες, δεν θέλουμε το νερό και την πρεσβεία σου». Οι διαδηλωτές τήρησαν επίσης μονόλεπτη  σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

 

Ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας ΚΤΟΣ,  Σενέρ Ελγκίλ, σε δήλωση του χαρακτήρισε δικτάτορα τον Ερντογάν  και τον κατηγόρησε ότι υποστηρίζει τους Τζιχαντιστές και την τρομοκρατία.

 

Υπογράμμισε επίσης ότι το 1974 η Τουρκία δεν έφερε την ειρήνη στην Κύπρο και χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρωθυπουργό ως το κύριο εμπόδιο για λύση του Κυπριακού.

 

Η δε πρόεδρος της ΚΤΟΣ Σεμέν Σαϊγκούν σε γραπτή της δήλωση χαρακτήρισε τον Ερντογάν ως έναν ξένο που δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Κύπρο. «Η παρουσία του εδώ αποτελεί προσβολή για τους Τ/κ», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στο «έργο του αιώνα» όπως η επίσημη τουρκική πλευρά χαρακτηρίζει τον αγωγό νερού που συνδέει την Τουρκία με το ψευδοκράτος, ο κ. Σαϊγκούν το αποκάλεσε ως την καταστροφή του αιώνα. «Θα καταλήξει σε μια οικολογική καταστροφή» ανέφερε.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/276478/ekdilosi-tk-sta-katexomena-kata-tou-erntogan-kai-tou-agogou#sthash.GFsOK7KC.ZJvlP4yo.dpuf

Back to top button