Ελλάδα

Η κυρία Πρόεδρος, μέλος της Επιτροπής Σοφών, εισπράττει… Σύνταξη «Αγάμου Κορασίδος»

Σιγά –σιγά, η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση αυτής της χώρας, συνειδητοποιεί ότι τελικά το πρόβλημα του Ασφαλιστικού δεν είναι ιδεολογικό, δεν είναι πολιτικό, είναι απλώς ταμειακό.

Λείπουν λεφτά από το Σύστημα και πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπει χρήμα στα Ταμεία.

12141696_866028933486536_3828426132497545694_nΜε την γνωστή τακτική του «λαγού», διάφορα κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν και προαναγγέλλουν διάφορα συστήματα επιβολής νέας «έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης» επιπλέον όλων των υπολοίπων «έκτακτων εισφορών» που ήδη επιβάλλονται σε μόνιμη βάση. Κατόπιν οι …»διαρροές» διαψεύδονται για να αντικατασταθούν με νέες «ιδέες» που οδηγούν στο ίδιο ταμειακό αποτέλεσμα.

Αναζητώντας άλλοθι στην επιβολή νέων εισφορών, η ΠΦΑ Κυβέρνησή μας ζήτησε από μία Επιτροπή 12 Εμπειρογνωμόνων να υποβάλουν προτάσεις που να τρομοκρατούν επαρκώς την κοινή γνώμη ώστε να φανεί «χάδι» το τελικό πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει.

Ανάμεσα στους «12 Σοφούς» που επέλεξε ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος για να μελετήσουν το πρόβλημα του Ασφαλιστικού στην Ελλάδα, περιλαμβάνεται και μία κυρία, πρόεδρος του φορέα που εκπροσωπεί, η οποία ακόμη και σήμερα, παρά την επαγγελματική της άνοδο και οικονομική αυτοτέλεια, συνεχίζει να εισπράττει «επίδομα άγαμης θυγατέρας» επιπλέον όλων των υπολοίπων αποδοχών της από το Δημόσιο…

Προφανώς αυτό το επίδομα «άγαμης θυγατέρας» που συνεχίζει να εισπράττει η Πρόεδρος του Φορέα, αποτελεί ένα από τα πολλά «κεκτημένα» μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας για τη διατήρηση των οποίων αγωνίσθηκαν με πάθος οι συνδικαλιστές της Αριστεράς από την εποχή του Στέφανου Μάνου, του Τάσου Γιαννίτση και του Γιάννη Σπράου.

 

Σήμερα, ο πρώην Κνίτης,  παλαίμαχος αγωνιστής της Αριστεράς και σήμερα επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένος Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, χωρίς δυσκολία ανακοινώνει την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και άλλων βοηθημάτων αφού στόχος πλέον είναι «να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις (σ.σ.: κυρίες, επικουρικές, κλπ) του κράτους σε μια σύνταξη».

 

Είναι τόσο απλό. Σήμερα η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τα σχέδια των «σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κατέστρεψαν την κοινωνική ασφάλιση» στον 21ο αιώνα…

Γιατί μόνον αυτή μπορεί …

του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑ

Back to top button