Διεθνή

Η Ρωσία δημιουργεί ένα «σιδηρούν παραπέτασμα» από την Αρκτική μέχρι τη Μεσόγειο και την Ελλάδα!

Αυτήν την στιγμή που στην πατρίδα μας η ένταση της οικονομικής κρίσης μεγαλώνει καθημερινά, και η χώρα μας εισέρχεται σε πολύ επικίνδυνη φάση, όλα αλλάζουν «γύρω μας» καθημερινά. Ένας νέος κόσμος έρχεται στο προσκήνιο από την κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ, και την διάλυση του καπιταλισμού.

Ενώ οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους να αντιδράσουν στη «ρωσική μπαλαλάικα» που τους παίζει ο Β.Πούτιν, την ίδια στιγμή η Μόσχα ξαναχωρίζει τον κόσμο με ένα «σιδηρούν παραπέτασμα». Άμεσος στόχος της η δημιουργία σφαιρών επιρροής, κάτι το οποίο θα το επιτύχουν.

aoz«Η Ρωσία κατασκευάζει μια τέτοια «ζώνη» από την Αρκτική μέχρι την Μεσόγειο για την αντιμετώπιση του ΝΑΤΟ». Αυτή ήταν η δήλωση που πραγματοποίησε ο ανώτατος διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη, Ναύαρχος Μαρκ Φέργκιουσον, μιλώντας στο Βορειο-Ατλαντικό Συμβούλιο, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

«Βλέπουμε έναν πιο επιθετικό και ικανό για δράση ρωσικό στόλο. Κατά την γνώμη μας, αυτή η ρωσική ναυτική δυναμική, έχει ως στόχο την εξάλειψη των πλεονεκτημάτων των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο. Αυτό σηματοδοτεί το γεγονός ότι η κυριαρχία μας στους ωκεανούς παγκοσμίως ΠΛΕΟΝ αμφισβητείται», είπε ο Αμερικανός ναύαρχος, κάνοντας μια ορθολογική κριτική πιθανόν απέναντι και στην αμερικανική ηγεσία.

Ο Ναύαρχος Φέργκιουσον σημείωσε ότι από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η δυνατότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχει αυξηθεί παρά πολύ σημαντικά.

« Η άμεση στρατιωτική ανταπόκριση, είναι το κύριο στοιχείο της νέας Ρωσίας, όπως έχουμε ήδη κατανοήσει όλοι. Οι δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρουσιάζουν υψηλή κινητικότητα, και η μελλοντική ένταξη όλων των νέων επιτευγμάτων των ναυπηγείων τους, θα αποτελέσουν το νέο στρατηγικό πλεονέκτημα τους », δήλωσε ο Φέργκιουσον.

Προηγουμένως, ο Αμερικανός Ναύαρχος ανέφερε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Συμμαχίας για το νέο ρωσικό ναυτικό δόγμα, στο οποίο επεσήμανε την αυξημένη έμφαση που δίνει η Μόσχα στις «θάλασσες» που περιβάλλουν την Ρωσία, καθώς και την στρατηγική της ενίσχυσης της ρωσικής παρουσίας στην Μεσόγειο Θάλασσα και την Αρκτική. «Μέγα το της θαλάσσης κράτος, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι οι οποίοι ήταν πιο σοφοί από εμάς σήμερα.

 

Σε αυτό το σημείο σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, και βασιζόμενοι σε άρθρα του ρωσικού τύπου, τονίζουμε ότι η άκρη αυτού του «σιδηρού παραπετάσματος» όπως και να το κάνουμε καταλήγει στην ομόδοξη Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό στα αμυντικά τείχη αυτού του είδους, τεράστια σημασία έχουν τα άκρα. Το ένα άκρο η Ελλάδα, δέχεται μια έντονη ρωσική επιρροή για να εισέλθει στην αμυντική ένωση της Ανατολής με το ακρωνύμιο CSTO. Είναι δε τόσο σημαντική η ελληνική παρουσία σε αυτό το σχέδιο που δεν μας αφήνουν «ήσυχους» ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Αμερικανοί.

Η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση αντί να κάνει αυτό που κάνουν αιώνες τώρα οι Τούρκοι, ψάχνει να εφαρμόσει προαπαιτούμενα, υπακούοντας σε κάτι απίθανους τύπους. Το παιχνίδι που διαδραματίζεται στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε όλον τον κόσμο είναι τεράστιο. Ας το καταλάβουμε κάποτε πριν μας τας πάρουν όλα .

proetoimasies-gia-ti-megali-parelasi-sti-mosxaΌσο για την Ρωσία σύμφωνα με τον Αμερικανό Ναύαρχο, το νέο ρωσικό σιδηρούν παραπέτασμα ξεκινάει από την Αρκτική με νέες βάσεις, κατεβαίνει στην Βαλτική και το Καλίνινγκραντ από εκεί στην Κριμαία, την Υπερδνειστερία, στην Μαύρη Θάλασσα και την Μεσόγειο, την Ελλάδα, την Κύπρο έως τη Συρία και την Αίγυπτο.

«Η βάση τους στη Συρία τους δίνει την τεράστια ευκαιρία να προβάλουν την στρατιωτική ισχύ τους στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να περιορίσουν τη δράση των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και να περιορίσουν τις δραστηριότητές μας σε αυτή την περιοχή», τονίζει ο Ναύαρχος Φέργκιουσον.

Η συριακή βάση της Ταρτούς, είναι η μόνη βάση των Ρώσων στην Μεσόγειο. Αυτήν την στιγμή ψάχνουν ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ μία ακόμη βάση, είτε στην Αίγυπτο, είτε στην Κύπρο, είτε στην Ελλάδα, αναμένοντας την περίπτωση της αποχώρησης της χώρας μας από ΕΕ και ΝΑΤΟ, λόγω των τουρκικών σχεδίων διαμοιρασμού του Αιγαίου, κάτι που γίνεται αντιληπτό κάθε μέρα με «δηλώσεις τύπου Μέρκελ για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες».

Ξέρει πολύ καλά η Μόσχα ότι η χώρα μας δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αντέξει πολύ αυτό το ανελέητο «σφυροκόπημα» των δανειστών, και κάποια στιγμή θα « εκραγεί». Επίσης είναι γνωστό ότι ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του διάκειται φιλικότατα προς τον ρωσικό λαό και την Ρωσία γενικότερα , και στο τέλος αυτός θα αποφασίσει το τι μέλει γενέσθαι.

 

 

 

Επισημαίνουμε από πληροφορίες πάντα του ρωσικού τύπου ότι ο Βλαδίμηρος θέλει να αποστείλει στην Μεσόγειο ΑΜΕΣΑ είτε πυρηνικό υποβρύχιο κλάσεως Borei, είτε 2-3 υποβρύχια κλάσεως «Warszawianka με βαλλιστικούς πυραύλους. Αυτά τα υποβρύχια πρέπει κάπου με ασφάλεια να ελλιμενίζονται και φυσικά σε καμία περίπτωση στο λιμάνι της Ταρτούς, για ευνόητους λόγους.

 

 

 

Ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός υπογράμμισε την αύξηση της χωρητικότητας των υποβρυχίων δυνάμεων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Η ταχύτητα και ο επαγγελματισμός των πληρωμάτων των ρωσικών υποβρυχίων αυξάνει. Κατά το παρελθόν έτος, ο αριθμός των υποβρυχίων που ήταν σε περιπολίες μάχης αυξήθηκε κατά το ήμισυ. Τέτοια ένταση επιχειρησιακών ενεργειών από την Μόσχα δεν έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία. Επιπλέον, η Ρωσία διαθέτει νέα υποβρύχια με βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Αυτό ισχύει τόσο για τα πυρηνικά υποβρύχια, όσο και για σκάφη εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους. Τον περασμένο μήνα, εντάχθηκε ένα νέο ντιζελοκίνητο υποβρύχιο «Kilo» (υποβρύχιο «Νοβοροσίσκ» κλάσεως «Warszawianka», το οποίο είναι εξοπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους «Caliber-NK» με εμβέλεια 1500 χλμ. Αυτό είναι το πρώτο από τα έξι υποβρύχια αυτής της κλάσης, που θα είναι σε επιφυλακή για την Ανατολική Ευρώπη» κατέληξε ο Αμερικανός Ναύαρχος, ο οποίος αναδεικνύει ολόκληρη την εικόνα του «παιχνιδιού».

 

 

 

 

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση έχει αναγκάσει πολλές δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, να μειώσουν τους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς τους . Κάτι που γίνεται και στην Ελλάδα. Η κόντρα Ρωσίας και Τουρκίας μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα, η Αίγυπτος αγοράζει ελικοπτεροφόρα Mistral ΟΝΤΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ, και εμείς σκεφτόμαστε και δίνουμε σημασία σε κάποια μικρά «δυστυχισμένα ανθρωπάρια» που λέγονται υπάλληλοι της Τρόικας, τους οποίους πρέπει να βάλουμε στο αεροπλάνο και να τους γυρίσουμε πίσω ΑΜΕΣΑ.

 

 

 

Η Έλληνες κυβερνώντες πρέπει να τα κατανοήσουν όλα αυτά ταχύτατα, διότι δυστυχώς θα τους προλάβουν οι εξελίξεις…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pentapostagma.gr

Back to top button