breaking newsκοινωνία

Η καραντίνα απέτυχε, ζήτω η καραντίνα! – Οι πληθυσμιακές ομάδες-υπερμεταδότες και η «πειθώ» για τα εμβόλια

 

 

Την δεδομένη αποτυχία των lockdown -δεν είναι δυστυχώς μόνο ελληνικό το φαινόμενο- η κυβέρνηση την «χρεώνει» στους πολίτες και ετοιμάζεται για ακόμα πιο σκληρά μέτρα, όταν είναι βέβαιο ότι οι καραντίνες επιτείνουν το πρόβλημα, όπως έχει διακηρύξει επανειλημμένα ο διάσημος Ελληνοαμερικανός καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης.

 

Όμως η ελληνική κυβέρνηση «δεν καταλαβαίνει» από αυτά. Ότι κάνει το Βερολίνο το ακολουθεί πιστά και το αντιγράφει χωρίς να υπάρχει καμία σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα Ελλάδας και Γερμανίας.

Έτσι όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε προ των πυλών εφαρμογής σκληρότερου lockdown, αντί για χαλάρωση των μέτρων.

Ίσως για να πειστεί η πλειοψηφία να κάνει το εμβόλιο, καθώς τώρα το 70% των πολιτών αρνείται ή είναι επιφυλακτικό στον εμβολιασμό. Πιο σκληρά μέτρα, λοιπόν, για να σπάσει η αντίσταση στον εμβολιασμό.

Οι επιδημιολόγοι συνεδρίαζαν πριν λίγο και «έκοβαν κοστούμι» στην Δυτική Αττική- όπου βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και απείλησε με μέτρα στιλ «Γάζας» με έρευνα από σπίτι σε σπίτι και σφράγισμα της περιοχής, τον Ασπρόπυργο την Ελευσίνα, το Κιλκίς, την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Πιερία, την Δράμα, την Κοζάνη, την Ροδόπη, τα Γρεβενά,  την Πέλλα και την Λάρισα.

Κοινό όλων αυτών των περιοχών: Μεγάλοι πληθυσμοί «ειδικών ομάδων», όπως οι παράνομοι μετανάστες των hot spot και οι Ρομά.

Πληθυσμοί που δεν πειθάρχησαν, ούτε πειθαρχούν, ούτε πρόκειται να πειθαρχήσουν έστω στο ελάχιστο στα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής (όχι για τα «εξεζητημένα» που ζητούσαν οι «ειδικοί»).

Αυτό ελάχιστη σημασία έχει τώρα, καθώς εκατομμύρια Έλληνες θα πληρώσουν αυτές τις εστίες υπερμετάδοσης με ακόμα πιο σκληρό lockdown. Και όλα αυτά λίγο πριν έρθει το εμβόλιο που υποτίθεται «θα μας σώσει»..

.

Pronews
Back to top button