ΆποψηΚύπρος

ΚAΝΕΙ ΚΡΥΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ….

πηγή Petros Ashiotis

 

 

Μπορεί σήμερα την Τετάρτη 1ην Οκτωβρίου ο ήλιος να καίει πέτρες… Όμως στις καρδιές μας απλώνει μια παγωνιά, γιατί αντί να αισθανόμαστε περήφανοι που αμούστακα παλληκάρια το 55-59 έπεσαν στο πεδίο της μάχης ή βάδισαν περήφανα στην αγχόνη για να έχουμε εμείς ένα ανεξάρτητο κράτος, εμείς οι ίδιοι το καταστρέψαμε.

 

Το καταστρέψαμε αυτό το κράτος και αυτή την χώρα, δίνοντας πρώτα την μισή στην Τουρκία, τώρα τα τελευταία εξήμισι χρόνια το καταστρέψαμε οικονομικά, αναγκάζοντας τα παιδιά μας να ξενιτεύονται , να έχουμε αριθμούς ανέργων που παλιά μόνο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε.


Κάναμε τον κόσμο μας φτωχό,να ζητιανεύει μέσα σε όση αξιοπρέπεια του αφήσαμε,ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά του.

 


Και οι ταγοί του τόπου, μόνο την καρέκλα ,τα χρηματικά ωφελήματα, πως να “σάσουν” τους δικούς του σκέφτονται.


Και εμείς απλοί θιασώτες,στον καναπέ της αποχαύνωσης,να υπερασπιζόμαστε με σθένος τον “δικό μας”, αυτόν που προσπαθεί όπως και τότε, σαν σύγχρονος ρίψασπις, να καταλύσει το κράτος μας, την μόνη ασπίδα ασφαλείας του Κυπριακού Ελληνισμού. Αυτόν που συνέβαλε στην μεγάλη μας οικονομική καταστροφή .Αυτόν που μας έβγαλε στην ανεργία,που μας ανάγκασε να ζητιανεύουμε , αυτόν που είναι έτοιμος να μας βγάλει έξω και να μας πάρει το σπίτι μας,το σπίτι των παιδιών μας και να μας εξαναγκάσει να μεταναστεύσουμε οικογενειακά.


Αυτόν που ξεδιάντροπα σήμερα θα σταθεί στην παρέλαση για την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αντί πρόεδρο όλοι οι ξένοι τον λένε Λήτερ.

 


Πράγματι κάνει κρύο στις καρδιές μας αυτή την Πέμπτη.

 

Back to top button