breaking newsΔιεθνή

Πως ο συριακός πύραυλος έφτασε στην Dimona!!

Eνημερωμένες πηγές της Συρίας επιβεβαίωσαν ότι ήταν συριακός ο πύραυλος που έπεσε στη Dimona και αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες .

Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από το συριακό έδαφος είναι ένας συριακός πύραυλος δεύτερης γενιάς του ανεπτυγμένου πυραύλου εδαφους-αέρος SAM 5 και εκείνοι που εκτόξευσαν αυτόν τον πύραυλο είναι μέλη της συριακής αεροπορικής άμυνας και ο στόχος του ήταν να φτάσει το ισραηλινό μαχητικό που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε συριακούς στόχους, ήταν έξω από τα σύνορα και πετούσε πάνω από τα κατεχόμενα εδάφη του Συριακού Γκολαν.

* Το ισραηλινό αεροπλάνο μπόρεσε να κάνει ελιγμούς και να αποφύγει τον συριακό πύραυλο, ο οποίος ολοκλήρωσε την πορεία του σε απόσταση 250 χλμ. και έπεσε κοντά στη Ντιμόνα.

* Κατά συνέπεια, όλα τα εδάφη βρίσκονταν κάτω από το εύρος των συριακών πυραύλων. * Πριν από την αναδιάρθρωση των συριακών βάσεων αεροπορικής άμυνας, τα ισραηλινά αεροσκάφη , πραγματοποιούσαν τις επιδρομές τους με λιγότερο βαθμό επικινδυνότητας και ήταν πολύ κοντά στον συριακό εναέριο χώρο.

* Μετά την πτώση του ισραηλινού αεροσκάφους F-16 το 2018 από τη συριακή αεροπορική άμυνα, υπήρξε μια σημαντική αλλαγή στους κανόνες εμπλοκής και το Ισραήλ έγινε πιο προσεκτικό και φοβισμένο, καθώς κατάλαβαν ότι η Δαμασκός ήταν πιο ικανή να ανταποκριθεί και να τους αντιμετωπίσει.

* Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ τωρα κινείται με μια μεγάλη ομάδα από τα τελευταίας γενιάς μαχητικά με τη μέγιστη παρέμβαση, καμουφλάζ και ελιγμούς, και τα μαχητικά αεροσκάφη πετούν στο υψηλότερο δυνατό ύψος και χτυπούν από βαθιά μέσα στα κατεχόμενα εδάφη χωρίς να πλησιάσουν τον συριακό εναέριο χώρο. Χρησιμοποιούν μεγάλο αριθμό μαχητικών για να διασφαλίσουν τη μεγαλύτερη αφθονία μιας πυραυλικής επίθεσης στο συντομότερο χρονικό διάστημα για να αποφύγουν τη Συριακή ανταπόδωση

* Επίσης, το Ισραήλ πραγματοποιεί ψεύτικες επιθέσεις με την ίδια τακτική επίθεσης για αρκετές ημέρες και στη συνέχεια, επιλέγει άλλη μέρα με σκοπό τον αιφνιδιασμό . * Ο συριακός στρατός ανακάλυψε την ισραηλινή τακτική και άρχισε να υπολογίζει πότε πραγματικά θα επιτεθούν τα ισραηλινά αεροπλάνα και η συριακή άμυνα θα παραμένε σε εγρήγορση.

* Το συμβάν μεταξύ της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας και της συριακής αεροπορικής άμυνας την αυγή της Πέμπτης, ήταν αποτέλεσμα καλής επεξεργασίας δεδομένων , καθώς πριν από δύο ημέρες, ένας μεγάλος αριθμός Ισραηλινών μαθητικών δέχτηκε ενέδρα με μέσα επιθετικού χαρακτήρα χωρίς να ξεκινήσει επίθεση και την τρίτη ημέρα η επίθεση ξεκίνησε με μεγάλη ένταση.

* Πράγματι, παρεμπόδισε μεγάλο μέρος των αντιαεροπορικών συριακών πυραύλων, ενώ πολλοί άλλοι ισραηλινοί έφτασαν στους στόχους τους. Ένας από τους στόχους ήταν η και η πλατφόρμα από την οποία εκτοξεύτηκε το SAM 5.

* Ο πύραυλος που έπεσε κοντά στη Dimona έφτασε σχεδόν στο στόχο του και επανέλαβε τη σκηνή της πτώσης του αεροσκάφους F-16 το 2018. Αλλά αυτή τη φορά, το ισραηλινό αεροπλάνο πραγματοποίησε ελιγμό τα τελευταία δευτερόλεπτα και κατάφερε να ξεφύγει από τον συριακό πύραυλο που συνέχισε και έπεσε βαθιά στα κατεχόμενα εδάφη διαπερνώντας τον Ισραηλινό Σιδηρούν Θόλο.

* Ο πύραυλος Sam 5 τρόμαξε τους Ισραηλινούς πιλότους επειδή σχεδόν χτύπησε το ισραηλινό μαχητικό παρά την προηγμένη λειτουργία ηλεκτρονικού καμουφλάζ, παρά την ένταση των πυραύλων επίθεσης που ξεκίνησαν από αυτό, και παρά το γεγονός ότι πετούσαν στο μέγιστο ύψος .

* Διάφοροι τύποι αεροπορικής άμυνας εμπλέκονται στις επιχειρήσεις απωθητικών της Συρίας, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι οι πυραύλοι Pantsir και οι τροποποιημένοι πυραύλοι Sam 5, που κατασκευάστηκαν από τη Ρωσία το 1985 και τροποποιήθηκαν από τη Συρία, ειδικά στην εκρηκτική κεφαλή. Οι πηγές αναμένουν ότι αυτή η σκηνή θα επαναληφθεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες υπό το φως μιας θεμελιώδους αλλαγής στους κανόνες σύγκρουσης , οι πιο σημαντικοί από τους οποίους είναι το χτύπημα ισραηλινών αεροσκαφών πριν πλησιάσουν το συριακό εναέριο χώρο !

dimpenews.com

Back to top button