Κύπρος

Πανικός από τις ΗΠΑ: «Οι Τζιχαντιστές τεστάρουν τις Βρετανικές Βάσεις της Κύπρου για επίθεση»

272-0_vaseiskuriaswsti1200022_77ace556228a8c0cc8b2b8f3aca9c54bΙδιαίτερες ανησυχίες προκαλεί δημοσίευμα σε μεγάλο αμερικανικό site, το οποίο απευθύνεται σε εκατομμύρια Καθολικούς σε όλο τον κόσμο και αναφέρεται στους 114 πρόσφυγες Σύρους, οι οποίοι έφθασαν το πρωί της Τετάρτης (22/10), με δυο βάρκες στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου.

 

 

Επιμέλεια: Χριστιάνα Τσαγγάρη

 

 

 

Ο αρθρογράφος της αμερικανικής ιστοσελίδας catholic.org, αφού πρώτα αναφέρεται στο γεγονός ότι 114 πρόσφυγες/μετανάστες από την  Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα από την εμπόλεμη Συρία, έφθασαν με δυο βάρκες στην Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου στη Λεμεσό, αναπτύσσει την άποψη πως πολύ πιθανόν να πρόκειται για τεστ του Ισλαμικού Κράτους, προκειμένου να διαπιστώσει τα μέτρα ασφαλείας των Βρετανών για πιθανή επίθεση!

 

Για να στηρίξει την πιο πάνω θέση, σημειώνει πως (1) προκαλεί  εντύπωση το γεγονός ότι οι πρόσφυγες εντόπισαν με ακρίβεια την περιοχή των Βάσεων και (2) δεν έγιναν αντιληπτοί έγκαιρα.

 

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και μήνες από την Βάση Ακρωτηρίου, οι Βρετανοί πραγματοποιούν επανειλημμένα αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

RAF Akrotiri, the site of the refugee landing. Was this actually a probing action by ISIS?

The RAF

Refugees come ashore just hundreds of yards from the airstrip. Their arrival was undetected until they are well ashore.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ  

Επιμέλεια: Χριστιάνα Τσαγγάρη 

tothemaonline.com

 

Back to top button