Διεθνή

ΠΟΝΕΣΕ την Ουάσινγκτον η επίσκεψη του Ασαντ στη Ρωσία

putin_assadΟ Λευκός Οίκος επέκρινε με σφοδρότητα το γεγονός ότι η Ρωσία άπλωσε «κόκκινο χαλί» για να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό μετά το ξέσπασμα του πολέμου, την Τετάρτη στη Μόσχα, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θεωρούμε ότι αυτή η υποδοχή του Άσαντ, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού, αντίκειται στον διακηρυγμένο στόχο των Ρώσων να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση στη Συρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ Έρικ Σουλτς μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η επίσκεψη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στη Μόσχα, η πρώτη του στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία το 2011, δεν εξέπληξε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Δεν προκαλεί έκπληξη ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ ταξίδεψε στη Μόσχα, δεδομένης της σχέσης που έχει η Συρία με τη Ρωσία και δοθεισών των πρόσφατων στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας στη Συρία για λογαριασμό του Μπασάρ αλ Άσαντ», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρμπι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

koutipandoras.gr

Back to top button