Διεθνή

Ρωσική αντίδραση! Η Gazprom «μειώνει την χωρητικότητα» του αγωγού «Turk Stream» υπέρ του «North Stream-2»

Άμεσα είναι τα ρωσικά αντίποινα στην τουρκική προκλητικότητα πάνω σε μια σειρά διεθνή ζητήματα , με προεξάρχων το συριακό.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός «Gazprom» μειώνει την χωρητικότητα του σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου «Turk Stream» ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax», το οποίο επικαλείται δήλωση του επικεφαλής της εταιρείας Αλεξέι Μίλερ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η χωρητικότητα του αγωγού θα μειωθεί στα 32 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με δημοσίευμα .

«Αυτή η απόφαση έχει ως γνώμονα τις απαιτήσεις που ζητούνται στην βόρεια Ευρώπη», είπε ο Μίλερ.

new_northstreamΟ ίδιος επιβεβαίωσε επίσης την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου «North Stream-2» το 2019, και υπενθύμισε ότι η προϋπόθεση για την συνέχιση της συνεργασίας της ρωσικής εταιρείας με την Γερμανία και την Γαλλία είναι η καλή πίστη.

«Η τεχνική βάση του έργου είναι ο αγωγός « Nord Stream-1 ». Εμείς απλά θα «πατήσουμε» στο υπάρχον έργο και θα εφαρμόσουμε τα σχέδια μας . Στην πραγματικότητα, ο νέος αγωγός θα είναι «αδελφός» του «North Stream-1», είπε ο Μίλερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική του αγωγού «North Stream-2» έχει ως στόχο την διατήρηση και την ανάπτυξη του εμπορίου και των υποδομών της ΕΕ, ( δηλαδή της Γερμανίας , της Γαλλίας και της Ολλανδίας).

Ο επικεφαλής της «Gazprom» τόνισε ότι το θεμέλιο της συνεργασίας της εταιρίας του σε αυτό το έργο είναι η κοινοπραξία ν με τις εταιρείες την BASF και OMV, και πρόσθεσε ότι η «Gazprom» διαβλέπει μεγάλες δυνατότητες με την δημιουργία αυτών των κοινοπραξιών για την εξόρυξη και επεξεργασία φυσικού αερίου στην Αυστρία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους στην Ευρώπη.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι την άνοιξη του 2016 η Gazprom σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνία με την Κίνα για τον «δυτικό αγωγό» που αποτελεί ένα τεράστιο έργο . Ο Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε ότι η Κίνα με τον συγκεκριμένο αγωγό συνδέεται ενεργειακά με την Ρωσία σε ένα τεράστιας σημασίας έργο.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2015 ο ρωσικός κολοσσός Gazprom υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή του ν αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream-2». Η κοινοπραξία περιλαμβάνει, επίσης, τις εταιρείες E.ON, BASF / Wintershall, OMV, Engie, Shell.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο αγωγός θα διατρέξει κάτω από την Βαλτική Θάλασσα έως την Γερμανία. Η προβλεπόμενη συνολική χωρητικότητα του θα είναι 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να εξασφαλίζουν οι Ευρωπαίοι «αδιάλειπτη» ρωσική ενέργεια .

pentapostagma.gr

Back to top button