Ελλάδα

«Σμπρώχνουν» στο Αιγαίο την Τουρκία για τις υπηρεσίες της στη Συρία

Θα δεχθούν στην κυβέρνηση μια τέτοια φριχτή για την εθνική μας οντότητα συμφωνία;

 

Το αμερικανοκίνητο σχέδιο συνδιαχείρισης-συνεκμτεάλλευσης του Αιγαίου φαίνεται ότι προωθείται μέσω Βρυξελλών, προκειμένου να δοθεί κάτι και στην Τουρκία για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην Συρία. Εξάλλου σας έχουμε αναφέρει πως τα βλέμματα της Άγκυρας, αυτή την δύσκολη για την γείτονα ώρα, θα είναι στραμμένα σε Αιγαίο και Κύπρο.

 

 

28340fc397f14965bdf4f4dd94075660a570542d24622d48b0a21b44778500d0Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ έθεσε μέσα στην Ευρωβουλή ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο ώστε να εποπτεύονται τα θαλάσσια σύνορα!

«Ο Τούρκος πρόεδρος το δέχθηκε (όχι που δεν θα το δεχόταν) και σήμερα διάβασα ότι δεν συμφωνεί η Ελλάδα», είπε, προσθέτοντας: «Το θέμα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα απευθυνθώ στην ελληνική κυβέρνηση και θα ζητήσω να αναθεωρήσει τη θέση της».

Σύμφωνα με τον Γιούνκερ, θα ήταν πολύ χρήσιμο να συνεργαστούν οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών για να επιτήρηση αυτής της πύλης εισόδου.

Ποια συνεργασία εννοεί ο αξιωματούχος των Βρυξελλών;

Ποιο είναι το σοβαρό επιχείρημα για να μας πείσει ότι εμείς πρέπει να δεχτούμε την Τουρκία, η οποία έχει δημιουργήσει αγορά πώλησης σωσιβίων και άλλων ειδών που πουλά στους πρόσφυγες πριν τους στείλει στο Αιγαίο; Που συνεχώς δηλώνει ότι τα νησιά μας βρίσκονται υπό «ελληνική κατοχή»;

Η Τουρκία πρέπει να νουθετηθεί, ώστε να σταματήσει την προώθηση λαθρομεταναστών στην Ευρώπη. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Τούρκοι είναι άλλωστε οι δουλέμποροι που εγκαταλείπουν συνεχώς σκάφη με λαθρομετανάστες στην ελληνική θάλασσα, οι οποίοι γίνονται «εργαλείο» στο βωμό γεωπολιτικών σχεδίων της Άγκυρας στα πλαίσια ευρύτερων σχεδιασμών της Ουάσινγκτον, η οποία επιθυμεί συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Εννοείται πως η κυβέρνηση Ερντογάν θα δεχόταν το δώρο αυτό που της δίνει δικαιώματα στο Αιγαίο, το οποίο συνεχώς παραβιάζει. Πόσο μάλλον όταν μια τέτοια συμφωνία θα δώσει ανάσα στην κυβέρνηση των νέο-οθωμανιστών, την ώρα που στο εσωτερικό αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, ενώ παράλληλα οι Κούρδοι εντός και εκτός Τουρκίας ενδυναμώνονται.

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην δεχθεί καμία συμφωνία, η οποία θα βάλει με κάθε επισημότητα την γείτονα στην θάλασσα των Ελλήνων.

pygmi.gr

 

Back to top button