Διεθνή

Συρία: Μετά τους Ρώσους και Ιρανούς, έφθασαν ειδικές δυνάμεις της Κούβας

Ειδικές δυνάμεις του κουβανικού στρατού έχουν φθάσει στη Συρία για την υποστήριξη του στρατού κατά των τρομοκρατών, δημοσιεύει η λιβανική ‘αλ Χαντάθ’ επικαλούμενη το ειδησεογραφικό κανάλι FoxNews, που ανέφερε ότι οι κουβανικές δυνάμεις θα οδηγήσουν τα ρωσικά άρματα μάχης στις επιθέσεις του στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ.

 
Το κανάλι ανέφερε ότι οι Κουβανοί στρατιώτες έφθασαν στο αεροδρόμιο της Δαμασκού με πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών, αλλά δεν μετέβησαν στην πόλη της Δαμασκού και βρίσκονται υπό τις διαταγές του αντιστράτηγου Λοντόλφο Βρίες.

Το δημοσίευμα επισημαίνει, επίσης, ότι ανώτερος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές και επί τη βάσει της ανωνυμίας του, δήλωσε ότι μεταφέρθηκαν στη Συρία από ρωσικά αεροσκάφη, αφού είναι γνωστές οι σχέσεις της Κούβας με τη Ρωσία.

Όταν ο Αμερικανός αξιωματούχος ρωτήθηκε γιατί πήγαν οι Κουβανοί στη Συρία, τους ενημέρωσε ότι ήταν έμπειροι στη χρήση των ρωσικών αρμάτων μάχης και ήρθαν για να υποστηρίξουν το στρατό του Άσαντ.

Ο ίδιος τόνισε «δεν εκπλήσσομαι από αυτό, αλλά μου θυμίζει τις ισχυρές σχέσεις της Κούβας με τη Ρωσία, παλαιότερα, επί πολλά χρόνια».

echedoros-a.gr


The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο
Back to top button