Διεθνή

Τζιχαντιστές της Αιγύπτου ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν το ρωσικό airbus

590_5ee91ac388ba0fa123b2ed22d2870fcaΜε ανάρτησή του στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το AFP και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

“Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι” ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε “αντίποινα” για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο “πρακτορείο” των τζιχαντιστών.

 

 

 

 

 

 

 

enikos.gr

Back to top button