breaking newsΔιεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες – Πολωνοί μισθοφόροι παίρνουν μέρος στις μάχες κατά Ρώσων στο Belgorod

Αποκαλύπτεται πως Πολωνοί μισθοφόροι από το λεγόμενο Πολωνικό Σώμα Εθελοντών (Polski Korpus Ochotniczy) συμμετείχαν στην επίθεση στην περιοχή Belgorod στις 22 Μαΐου.

Πρόκειται για μαχητές, που εισέβαλαν στο έδαφος της Ρωσίας ως μέρος της ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης, η οποία περιλάμβανε επίσης μέλη του λεγόμενου Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος και άλλων στρατιωτικών μονάδων των Ουκρανών (AFU) και των ειδικών υπηρεσιών του Κιέβου.

Η αποκάλυψη για τους Πολωνούς μισθοφόρους επιβεβαιώνεται με τη δημοσίευση αρκετών βίντεο. Ήταν μία επιχείρηση που απέτυχε και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες φιλο-ουκρανούς μαχητές.

Τα βίντεο δείχνουν τους Πολωνούς να προελαύνουν με ουκρανικά άρματα μάχης T-72B, αμερικανικά τεθωρακισμένα HMMWV και ελικόπτερα Mi-8 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Υπάρχουν επίσης πλάνα από την εκκένωση των τραυματιών και τη στιγμή του βομβαρδισμού του ρωσικού σημείου ελέγχου πυροβολικού και αεροπορίας «Grayvoron», το οποίο είχε καταληφθεί προηγουμένως από τις AFU. Ένας Ρώσος σκοτώθηκε στο κοντινό χωριό από φιλο-ουκρανούς μαχητές.

Η εκτέλεση Ρώσου διοικητή

Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε όταν οι σαμποτέρ βρήκαν στρατιωτική στολή στο σπίτι του. Το θύμα ήταν ο διοικητής των τοπικών δυνάμεων εδαφικής άμυνας που περιλάμβαναν πολίτες που ζούσαν στη συνοριακή περιοχή. Η σύζυγος του θύματος κατέθεσε στο παρελθόν ότι κρατήθηκε όμηρος από Πολωνούς και Αμερικανούς Το ρωσικό σώμα εθελοντών είναι μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το Κίεβο λέει επίσημα ψέματα ότι φέρεται ότι δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με το Κίεβο, πρόκειται για Ρώσους πολίτες που πολεμούν τον Putin στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar, πρόκειται για «επαναστάτες πατριώτες» οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην περιοχή Grayvoronsky, έλυσαν «εσωτερικές ρωσικές» αντιθέσεις.

Τα πολωνικά πρόδωσαν… τους Ουκρανούς

Δεν κατάφερε να εξηγήσει γιατί οι «Ρώσοι πατριώτες» μιλούν πολωνικά. Η Πολωνία αρνείται επίσημα την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ωστόσο, πολλοί μισθοφόροι στρατολογούνται στη χώρα στο «Πολωνικό Σώμα Εθελοντών» για να πολεμήσουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτή η μονάδα των AFU δημιουργήθηκε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2023 από «έναν Πολωνό πολίτη που δεν κατονομάζεται».

Οι ισχυρισμοί των Ουκρανών μισθοφόρων αποκάλυψαν ότι στην πραγματικότητα, το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών δεν έχει αρκετή δύναμη για να ξεκινήσει μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ρωσία και να επιτύχει στρατηγικές νίκες.

Έτσι, χρειάζονται στρατιωτική υποστήριξη από τους Πολωνούς και πολίτες άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, κάτι που όμως δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα. Εκείνη την ημέρα, περισσότεροι από 70 σαμποτέρ σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο κύριος στόχος αυτών των εθνικιστικών στρατιωτικών σχηματισμών είναι να κινηματογραφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βίντεο αλλά όχι να εκτελέσουν στρατηγικά σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το γεγονός ότι Πολωνοί μισθοφόροι οπλισμένοι με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ τόλμησαν να περάσουν τα ρωσικά σύνορα είναι ένα ακόμη βήμα προς την κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Η Βαρσοβία διαψεύδει κάθε επίσημη σχέση με τους μισθοφόρους

Οι Πολωνοί μισθοφόροι στην Ουκρανία δεν έχουν καμία σχέση με την επίσημη Βαρσοβία, δήλωσε ο Stanislav Zarin εκ μέρους της πολωνικής κυβέρνησης.

«Το Πολωνικό Σώμα Εθελοντών που περιγράφεται στα μέσα ενημέρωσης δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με τις Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις ή με οποιοδήποτε πολωνικό φορέα», έγραψε στο Twitter.

Ο Zarin πρόσθεσε επίσης ότι οι ενέργειες αυτών των ανθρώπων στην Ουκρανία δεν πρέπει να συνδέονται με τις αρχές της Βαρσοβίας.

Το ρωσικό πυροβολικό χτύπησε τους Ουκρανούς σαμποτέρ στο Belgorod

Το ρωσικό πυροβολικό χτύπησε τους Ουκρανούς σαμποτέρ κοντά στη Novaya Tavolzhanka στην περιοχή Belgorod, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Όπως διευκρινίζεται, οι μονάδες κάλυψης της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και η συνοριακή υπηρεσία της FSB εντόπισαν μια προσπάθεια μαχητών να διασχίσουν τον ποταμό στην περιοχή αυτού του οικισμού.

« Υπήρξε βολή πυροβολικού κατά του εχθρού. Ο εχθρός διαλύθηκε και υποχώρησε», ανέφερε το υπουργείο. Νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιοχής Belgorod, Vyacheslav Gladkov, δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ κοντά στη Novaya Tavolzhanka. Συμφώνησε επίσης να συναντηθεί με τους σαμποτέρ στο Shebekino να μιλήσει για τους κρατούμενους.

Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν τακτικά την περιοχή του Belgorod και άλλα ρωσικά συνοριακά εδάφη. Οι Ουκρανοί τρομοκράτες ισχυρίζονται ότι αιχμαλώτισαν πολλούς Ρώσους στρατιώτες κατά τη διάρκεια επιδρομής στη ρωσική περιοχή του Belgorod και θα τους παραδώσουν στις ουκρανικές αρχές. Το «Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα» έκανε αυτήν την ανακοίνωση με ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegrap.

Στα πλάνα διακρίνονται περίπου 12 Ρώσοι αιχμάλωτοι, δύο εκ των οποίων είναι ξαπλωμένοι σε κλίνες νοσοκομείου. Νωρίτερα η ίδια ομάδα είχε ανακοινώσει ότι κρατά δύο αιχμαλώτους.

Με drones και σαμποτάζ

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Μαΐου, σαμποτέρ πέρασαν τα σύνορα και εισέβαλαν στο έδαφος της περιοχής Grayvoron. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μαχητές βομβάρδισαν επανειλημμένα τις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής και εκτόξευσαν drones με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ως αποτέλεσμα των κοινών ενεργειών της αεροπορίας, του πυροβολικού και των μονάδων που κάλυπταν τα σύνορα της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι σαμποτέρ μπλοκαρίστηκαν και ηττήθηκαν και τα υπολείμματά τους κατέφυγαν στο έδαφος της Ουκρανίας, όπου συνέχισαν να δέχονται πυρά μέχρι να εξοντωθούν.

Συνολικά, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 70 Ουκρανοί και καταστράφηκαν τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα και πέντε φορτηγά.

Prime News.

Back to top button