breaking newsΕλλάδα

Κορονοϊογλέντι Ρομά και στην Κομοτηνή: Σκόνη και θρύψαλα η καραντίνα – Θανάσιμη απειλή για τη δημόσια υγεία

 

Υγειονομική βόμβα έσκασε και στην Κομοτηνή, καθώς δεκάδες Ρομά έσπασαν την καραντίνα των κ.Τσιόδρα και Χαρδαλιά, στήνοντας τρικούβερτο γλέντι με απειλές, μάλιστα, κατά του ίδιου του… κορονοϊού.

Σε μια… άλλη διάσταση φαίνεται πως ζουν κάποιοι Ρομά στην Κομοτηνή, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, έστησαν γλέντι αρραβώνων!

Σε αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε η εκπομπή του ΣΚΑΪ “Μαζί σου” με την Τατιάνα Στεφανίδου, φαίνονται πάρα πολλοί Ρομά να είναι σε έναν μικρό αλλά και σε κλειστό χώρο, να χορεύουν, να ανταλλάζουν χειραψίες, να είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Φυσικά το οποιοδήποτε ερώτημα για μάσκες, αντισηπτικά, γάντια είναι απλά αστείο.

Μάλιστα ο πατέρας του γαμπρού κοιτώντας προς την κάμερα ζητά “συγγνώμη” από τον Δήμαρχο, καθώς ο… γιος δεν μπορούσε να περιμένει και ήθελε να πάρει την νύφη, λέγοντας πως αυτά είναι τα έθιμα των Ρομά.

“Ο κορονοϊός δεν μας σταματά”

Επαναλάμβανε ξανά και ξανά πως “ο κορονοϊός δεν μας σταματά”, την στιγμή που η ασθένεια αφήνει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Κάπου εδώ αξίζει να σχολιαστεί πως η πλευρά του γαμπρού διαπραγματευόταν το… χρηματικό ποσό για να γίνει το προξενιό, σαν να πρόκειται για κάποιο αντικείμενο.

Όταν τέλος πάντων συμφωνήθηκε το τελικό ποσό, δεν παρέλειψαν να τηρήσουν το έθιμο και να κάνουν χειραψία για 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα!

Η χαρά τότε ήταν μεγάλη, και φυσικά η σκέψη για τον κορονοϊό… καμία. Βγήκαν κεράσματα προς όλους, άπλωναν χέρια προς πιατέλες, ακουμπούσαν μύτες, στόματα και μετά ξανά τα χέρια στην πιατέλα, γλέντια, χοροί κτλ.

Όλα αυτά δεν παρέλειψαν να τα δείξουν σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook, για να δώσουν το… παράδειγμα.

Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος!

Βλέποντας λοιπόν πολλοί άνθρωποι τις σκηνές αυτές, μαθεύτηκε στην πόλη. Τηλεφώνησε λοιπόν στον πατέρα του γαμπρού, που μιλάει στο βίντεο, τόσο ο Δήμαρχος Κομοτηνής όσο και ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας στην περιοχή, καθώς τον γνωρίζουν προσωπικά, αφού ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, καθώς η εκπομπή “Μαζί σου” επικοινώνησε μαζί του, ζήτησε συγγνώμη και χαρακτήρισε όλο αυτό ένα λάθος, απλώς τα παιδιά… βιάζονταν!

“Το ίδιο γίνεται και στις τράπεζες”

Το “Μαζί σου” δεν σταμάτησε εκεί και επικοινώνησε και με τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαρανη, ο οποίος ανέφερε πως αμέσως στάλθηκε αστυνομία.

Όπως είπε, μετά την επικοινωνία που είχε με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλό του σταμάτησε αμέσως ό,τι γινόταν, καθώς η αστυνομία έφτασε μετά από ένα τέταρτο στο σημείο και δεν βρήκε κανέναν.

“Το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και στις πόλεις, βλέπουμε ουρές στις τράπεζες” είπε ο Δήμαρχος, κάνοντας μια σίγουρα άστοχη δήλωση.

“Δεν τολμάει κανείς να πει κάτι”

Το “Μαζί σου” μίλησε και με κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ανέφερε πως τους άκουγαν να γλεντούν, αλλά κανείς δεν τολμά να πει κάτι.

Υποστήριξε επίσης ότι η αστυνομία δεν κάνει τίποτα γι αυτά, και πως δημιουργείται μια επικίνδυνη κατάσταση.

pentapostagma

Back to top button