breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

Εκατοντάδες αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες – Πολλά ερωτηματικά για το που αποσκοπεί αυτή η κίνηση από τον υπηρέτη του Σβαμπ Κυριάκο Μητσοτάκη

Εκατοντάδες αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες – Πολλά ερωτηματικά για το που αποσκοπεί αυτή η κίνηση από τον υπηρέτη του Σβαμπ Κυριάκο Μητσοτάκη

Για τις νέες ταυτότητες αλλά και το χρονοδιάγραμμα έλευσής τους μίλησε χθες ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε πως εντός του Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να εκδίδονται οι νέες ταυτότητες, μεγέθους πιστωτικής κάρτας, και εντός του Ιανουαρίου 2024 τα νέα διαβατήρια, με αυξημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Σύμφωνα με τον υπουργό, η διάρκειά τους θα είναι δεκαετής και οι πολίτες με μία αίτηση θα μπορούν να τα ανανεώνουν.

«Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο κοινό στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου» ενημέρωσε και ξεκαθάρισε πως «την επομένη θα αρχίσει η έκδοσή τους».
Για τις παλιές ταυτότητες ανέφερε πως «έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Πλέον, αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια».

Ωστόσο το θέμα των νέων ταυτοτήτων δεν αντιμετωπίζεται από όλο το κόσμο με αισιοδοξία, καθώς υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που εκφράζει έντονες επιφυλάξεις. Ωστόσο, ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι εκφράζει προβληματισμούς και απορίες, βλέποντας με καχυποψία αυτές τις ξαφνικές αλλαγές σε ένα τόσο θεμέλιο ζήτημα για την καθημερινότητα όλων των πολιτών.

Τα ερωτήματα αφορούν πολύ βασικά πράγματα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσαφηνιστεί με επίσημο τρόπο από τα αρμόδια υπουργεία.

Back to top button