breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Κονβόι της Ελευθερίας»: Tεράστια συγκέντρωση στην Αυστραλία – Απολύστε τους πολιτικούς φώναζαν οι διαδηλωτές

Σε παγκόσμιο κίνημα έχει εξελιχθεί το «κονβόι της ελευθερίας» που ξεκίνησε μεν από τον Καναδά αλλά μεταφέρεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο κόσμος δείχνει ότι δεν αντέχει άλλο στην καταπίεση και στα μέτρα κατά του κορωνοϊού που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μια μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας την Καμπέρα.

Χιλιάδες διαδηλωτές, που έφτασαν με φορτηγά, αυτοκίνητα και λεωφορεία, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης και συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, ζητώντας τον τερματισμό των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η δημοσιογράφος του 7News, Jennifer Bechwati, περιέγραψε τη συγκέντρωση ως «μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχω δει ποτέ».

Μόλις το πλήθος έφτασε έξω από το Κοινοβούλιο φώναξε «απολύστε τους όλους», αναφερόμενο στον πρωθυπουργό Σκοτ ​​Μόρισον αλλά και στους πρωθυπουργούς των πολιτειών(όπως ο Νταν Άντριους της Βικτώρια) που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή ορισμένων από τα πιο σκληρά μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία στον κόσμο. Στη Βικτώρια, για παράδειγμα, οι μάσκες προσώπου και η απόδειξη εμβολιασμού απαιτούνται στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους και οι εργαζόμενοι στους περισσότερους τομείς απαιτείται να εμβολιαστούν για να εργαστούν.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τουλάχιστον τρία άτομα συνελήφθησαν, ενώ η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου επειδή οδηγούσε το φορτηγό του μέσα από οδόφραγμα.

pronews

Back to top button