Διεθνή

Η Παναγία το έκανε το θαύμα της όπως προείπε: το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε απόφαση για εκεχειρία στη Γάζα. Ο Ευαγγελισμός της Γάζας!

Η Παναγία το έκανε το θαύμα της όπως προείπε: το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε απόφαση για εκεχειρία στη Γάζα. Ο Ευαγγελισμός της Γάζας! Ήταν ακριβώς πριν ένα μήνα (25/02/24 Το Κάθισμα της Παναγίας στην Παλαιστίνη… Εμφάνιση. To Κάθισμα θα φέρει την εκεχειρία στη Γάζα; επί του πνευματικού πιεστηρίου) από 25 σε 25 έδινε ως και ημερομηνία…

Ο Ευαγγελισμός της Γάζας η Καλή είδηση της γιορτινής ημέρας.. η χαρμόσυνη ανακοίνωση επιτέλους σήμερα ψηφίστηκε η πολυπόθητη ανακωχή από το Συμβούλιο ασφαλείας.. Η Αμερική δεν άσκησε βέτο..Η Αγγλία ψήφισε υπέρ..

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα τη Δευτέρα 25 Μαρτίου ανήμερα του Ευαγγελισμού με το οποίο απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη «διεύρυνσης της ροής» βοήθειας προς τον παλαιστινιακό θύλακα….

Το κείμενο που παρουσίασαν τα 10 μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου έλαβε 14 ψήφους υπέρ και μία αποχή (Ηνωμένες Πολιτείες). Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου είναι: Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία.

H Αγγλία ψήφισε κι αυτή υπέρ της ανακωχής και δήλωσε δια εκπροσώπου της ότι ευνοεί λύση 2 κρατών.

Στο ψήφισμα, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εκφράζουν «βαθιά ανησυχία για την καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας» και σημειώνουν τη συνεχιζόμενη διπλωματική δράση της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κατάρ, «με στόχο την επίτευξη τερματισμού των εχθροπραξιών. απελευθέρωση ομήρων και αύξηση της παροχής και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας».

Σε αυτό το πλαίσιο, το ψήφισμα του Συμβουλίου που εγκρίθηκε τη Δευτέρα «απαιτεί μια άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, η οποία γίνεται σεβαστή από όλα τα μέρη και οδηγεί σε διαρκή κατάπαυση του πυρός».

Άρση εμποδίων στην παράδοση της βοήθειας
Επίσης «απαιτεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και την εγγύηση της ανθρωπιστικής πρόσβασης για την κάλυψη των ιατρικών και άλλων ανθρωπιστικών αναγκών τους και απαιτεί περαιτέρω από τα μέρη να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου σε σχέση με όλους τους ανθρώπους που κρατούν».

Τα μέλη του Συμβουλίου επιμένουν τέλος «στην επείγουσα ανάγκη να επεκταθεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους και να ενισχυθεί η προστασία των αμάχων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας» και «απαιτούν εκ νέου την άρση όλων των εμποδίων στην παροχή μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστικής βοήθειας βοήθεια.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε την έγκριση αυτού του ψηφίσματος. «Το Συμβούλιο Ασφαλείας μόλις ενέκρινε ένα πολυαναμενόμενο ψήφισμα για τη Γάζα, το οποίο απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός και την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Αυτό το ψήφισμα πρέπει να εφαρμοστεί. Η αποτυχία θα ήταν ασυγχώρητη», έγραψε σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα X.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Tedros Adhanom Ghebreyesus, χαιρέτισε επίσης την έγκριση αυτού του ψηφίσματος και ζήτησε «την άμεση εφαρμογή του».

Την Παρασκευή, η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες που θεωρούσε επιτακτική την «άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα. Αυτό το σχέδιο ψηφίσματος έλαβε 11 ψήφους υπέρ, τρεις ψήφους κατά (Αλγερία, Κίνα, Ρωσία) και μία αποχή (Γουιάνα).

Αντιδράσεις από ΗΠΑ και Γαλλία
Μετά την ψηφοφορία τη Δευτέρα, η πρέσβης των ΗΠΑ και μόνιμη αντιπρόσωπος Linda Thomas-Greenfield προέτρεψε τα μέλη του Συμβουλίου να καταστήσουν σαφές ότι θα μπορούσε να είχε σημειωθεί κατάπαυση του πυρός “πριν από μήνες” εάν η Χαμάς ήταν έτοιμη να απελευθερώσει τους ομήρους, κατηγορώντας την εξτρεμιστική ομάδα ότι έβαλε εμπόδια στην τρόπος ειρήνης.

«Σήμερα, το αίτημά μου προς τα μέλη αυτού του Συμβουλίου… είναι να μιλήσουν και να απαιτήσουν κατηγορηματικά από τη Χαμάς να αποδεχθεί τη συμφωνία στο τραπέζι», είπε.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Γαλλίας, Nicolas de Rivière, δήλωσε ότι «η έγκριση αυτού του ψηφίσματος καταδεικνύει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας μπορεί ακόμη να ενεργήσει όταν όλα τα μέλη του καταβάλλουν τις απαραίτητες προσπάθειες για να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους.

«Η σιωπή του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Γάζα γινόταν εκκωφαντική, είναι πλέον καιρός το Συμβούλιο να συμβάλει επιτέλους στην εξεύρεση λύσης σε αυτήν την κρίση», συνέχισε. «Μετά το Ραμαζάνι, το οποίο τελειώνει σε δύο εβδομάδες, [το Συμβούλιο] θα χρειαστεί να καθιερώσει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε ο Πρέσβης, τονίζοντας επίσης τη σημασία της λύσης των δύο κρατών (Ισραήλ και Παλαιστίνη).

Ο Ριάντ Μανσούρ, Μόνιμος Παρατηρητής του Κράτους της Παλαιστίνης κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας:
Χρειάστηκαν 6 μήνες, με περισσότερους από 100.000 Παλαιστίνιους να σκοτωθούν και να ακρωτηριαστούν, για να απαιτηθεί τελικά μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα φώναξαν, έκλαψαν, έβριζαν και προσεύχονταν, αψηφώντας τις πιθανότητες ξανά και ξανά. Τώρα ζουν με την πείνα με πολλούς θαμμένους κάτω από τα ερείπια των δικών τους σπιτιών.
Η δοκιμασία τους πρέπει να τελειώσει, και πρέπει να τελειώσει άμεσα, τώρα. Το κράτος του διεθνούς δικαίου καταστράφηκε από τα εγκλήματα του Ισραήλ. Αντί να εφαρμόσει μια υποχρεωτική εντολή από το ΔΠΔ, το Ισραήλ έχει διπλασιάσει τις ενέργειές του. Παλαιστίνιοι σκοτώνονταν έμεναν, ή έφευγαν, και τώρα το Ισραήλ απειλεί με εισβολή στη Ράφα.
«Αυτό πρέπει να είναι ένα σημείο καμπής, αυτό πρέπει να οδηγήσει στη διάσωση ζωών στο έδαφος. Αυτό πρέπει να σηματοδοτήσει το τέλος αυτής της επίθεσης θηριωδιών εναντίον του λαού μας, ολόκληρο το έθνος μας δολοφονείται».

Το Κάθισμα της Παναγίας στην Παλαιστίνη… Εμφάνιση. To Κάθισμα θα φέρει την εκεχειρία στη Γάζα; ( επί του πνευματικού πιεστηρίου) 25/2/24

Το Κάθισμα υποδήλωνε και σαν όρος το καταλάγιασμα την κατάπαυση η Υπόσχεση υλοποιήθηκε…

”Ήταν μοναχές το νέο διαδόθηκε γρήγορα κοιμήθηκε η Ηγουμένη που λέγεται ότι ήταν πολύ καλή.. Πήγαινε κι αυτός στο δρόμο πριν φθάσει ήταν ένα βραχάκι που πάνω είχε ένα θείο αποτύπωμα γονάτισε έκανε σταυρό και το προσκύνησε. Στη συνέχεια έφθασε στο νυμφώνα της ”Κοίμησης” αλλά όσοι/ες ήταν μέσα τα έκαναν όλα πολύ γρήγορα το μόνο που συγκράτησε σχεδόν φευγαλέα ήταν ότι επικρατούσε το λευκό… Στη συνέχεια οδηγήθηκε σε έναν κυρίως ναό όπου ήταν πλήθος μοναχές. Περίμενε ότι θα εξέλεγαν νέα ηγουμένη αλλά απ΄ότι κατάλαβε δεν γίνονταν αντίστοιχες διεργασίες η Ηγουμένη και Γερόντισσα ήταν Αναντικατάστατη.. είναι Η Ηγουμένη.

Συγκράτησε λοιπόν ότι ο λόγος ήταν για ένα ιερό κάθισμα μιας Ηγουμένης .. αυτό θα ήταν το Κάθισμα της Παναγίας κοντά στη Βηθλεέμ όπου έκατσε η Παναγιά για να ξεκουραστεί καθ΄οδόν προς Βηθλεέμ. Ναι αλλά αν ήταν έτσι τότε τι σχέση είχε η Κοίμηση Της. Ψάχνοντας να βρει πληροφορίες για Κάθισμα Παναγίας που πριν δεν γνώριζε την ύπαρξή του είδε ότι στον ιερό βράχο στο θρονί της Παναγίας πάνω έχει τοποθετηθεί εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου..

Κάθισμα της Παναγίας είναι ο τόπος, όπου η Παναγία κατά το ταξίδι της στη Βηθλεέμ, κατέβηκε από τον όνο.

Τρία μίλια από την πόλη των Ιεροσολύμων είναι ο τόπος, όπου η Παναγία κατά το ταξίδι της στη Βηθλεέμ, κατέβηκε από τον όνο, κάθισε στην πέτρα ενός βράχου και τον ευλόγησε”.

Ο βράχος αυτός, το λεγόμενο Κάθισμα της Παναγίας, σώζεται μέχρι σήμερα στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, στη πόλη της Μπετζάλλας, δυτικά της Αγίας Βηθλεέμ, στα 3-4 χιλιόμετρα περίπου απόσταση.

Το Κάθισμα της Παναγίας…. Εμφάνιση.To Κάθισμα θα φέρει την εκεχειρία; την κατάπαυση του πυρός; ( επί του πνευματικού πιεστηρίου)

dimpenews.com

Back to top button