breaking newsΔιεθνή

Πακιστάν: 40 νεκροί από επίθεση σε πολιτική συγκέντρωση υποστηρικτών των Ταλιμπάν

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από την έκρηξη που έγινε σήμερα σε μία πολιτική συγκέντρωση στην επαρχία Κιμπέρ-Πανκτούνκβα στο Πακιστάν όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι Geo News επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.

Το Geo News δεν αναφέρθηκε στην αιτία της έκρηξης που έγινε σε μία συγκέντρωση του συντηρητικού κόμματος Jamiat Ulema Islam-Fazl (JUI-F), το οποίο είναι γνωστό για τις σχέσεις του με το σκληροπυρηνικό πολιτικό Ισλάμ στην πρώην φυλετική περιοχή του Μπαζάουρ.

Ο Μπιλάλ Φαϊζί εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Rescue 1122 στην αναφερόμενη περιοχή, δήλωσε στο Reuters ότι οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για 17 νεκρούς, ενώ περισσότεροι από 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό ότι θα αυξηθεί.

Το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με μία αναζωπύρωση των επιθέσεων ισλαμιστών ενόπλων από την προηγούμενη χρονιά, όταν κατέρρευσε μία συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των Πακιστανών Ταλιμπάν (Tehreek-e-Taliban Pakistan -TTP) και του Ισλαμαμπάντ.

Η οργάνωση TTP υποστηρίζει ότι είναι έμμεσα συνδεδεμένη με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η περιοχή έχει γεμίσει ασθενοφόρα να μεταφέρουν τραυματίες σε νοσοκομεία στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνκουα, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Οι αρχές έχουν κηρύξει το νοσοκομείο της περιφέρειας σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

Πακιστάν: 40 νεκροί από επίθεση σε πολιτική συγκέντρωση υποστηρικτών των Ταλιμπάν .

Back to top button