Διεθνή

Ακούγεται έκρηξη στα μαύρα κουτιά του Airbus-Δεν υπήρξε βλάβη

Μια έκρηξη που δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη έχει καταγραφεί από τα μαύρα κουτιά του Airbus, γεγονός που ενισχύει τα σενάρια περί τοποθέτησης βόμβας στο εσωτερικό του μοιραίου ρωσικού αεροσκάφους το οποίο διαλύθηκε στον αέρα το περασμένο Σάββατο, παρασύροντας στον θάνατο 224 ανθρώπους.

Ακούγεται έκρηξη στα μαύρα κουτιά του Airbus-Δεν υπήρξε βλάβη

Η ανάλυση των δεδομένων από τον καταγραφέα της πτήσης στο πιλοτήριο, δείχνει ότι όλα ήταν ομαλά τόσο σε επίπεδο λειτουργίας οργάνων όσο και στην επικοινωνία, μέχρι το 24ο λεπτό της πτήσης, όταν οι δυο μηχανές σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν, ως αποτέλεσμα μιας πολύ απότομης αποσυμπίεσης που φαίνεται να προκλήθηκε από έκρηξη».

«Όλα είναι φυσιολογικά, απολύτως φυσιολογικά κατά την πτήση και ξαφνικά τίποτα, αυτό δείχνει ότι συνέβη κάτι απρόοπτο…Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους μας επιτρέπουν να ακούσουμε καθαρά τον θόρυβο από μια έκρηξη κατά την διάρκεια της πτήσης» λέει στο France 2, ένας ερευνητής με πρόσβαση στις ηχογραφήσεις.

Το κανάλι προσθέτει ότι αυτή η έκρηξη δεν συνάδει με κάποια βλάβη στον κινητήρα, ενώ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από τα συντρίμμια, το αεροσκάφος φαίνεται να διαλύθηκε από μια ισχυρή πίεση από το εσωτερικό προς το εξωτερικό.

Σε υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκα -το οχυρό της οργάνωσης στη Συρία – με άτομα στην χερσόνησο του Σινά, ακούγονται οι κομπασμοί για την κατάρρευση του Airbus A321 της ρωσικής εταιρείας Metrojet, όπως μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Ξεκάθαρα ζητωκραύγαζαν», ανέφερε ένας αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το NBC. Στη συνομιλία τους περηφανεύονται για την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους το περασμένο Σάββατο, ενώ προχωρούν και σε περιγραφές για το πώς «επετεύχθη» η κατάρρευση.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ υπέκλεψαν πριν το πολύνεκρο δυστύχημα, ένα μήνυμα από μέλη μιας οργάνωσης στη χερσόνησο Σινά που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, ατο οποίο υπήρχε η προειδοποίηση «ότι κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί στην περιοχή».

Επίσης, σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους, σε υποκλαπείσες συνομιλίες ακούγονται οι τζιχαντιστές να κάνουν λόγο για τοποθέτηση βόμβας στο εσωτερικό του αεροσκάφους,

Back to top button