Ελλάδα

Απίστευτο: Από το 2016 κάθε μήνα κι ένας φόρος!

Τακτικοί… θαμώνες της Εφορίας θα γίνουν από το 2016 οι Έλληνες φορολογούμενοι, αφού κάθε μήνα έως και τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους θα πληρώνουν και από έναν φόρο.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κάνει κούρσα ενάντια στο χρόνο, με σκοπό να αυξήσει την εισπραξιμότητα για τα ταμεία του κράτους και να «σπάσει» τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις.

metra-foroiΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το χρονοδιάγραμμα των «φορο-ραντεβού» με τις κατά τόπους ΔΟΥ διαμορφώνεται από την ερχόμενη Δευτέρα (30/11/2015) ως εξής:

Αύριο Δευτέρα λήγει η προθεσμία για την καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, την καταβολή της πρώτης δόσης από την αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις(από το 80% στο 100%) και την καταβολή της 2ης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Δεκέμβριος 2015

Πρέπει να καταβληθούν η 3η δόση του ΕΝΦΙΑ τα τέλη κυκλοφορίας και η δεύτερη δόση της αυξημένης προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις.

Το ημερολόγιο των φόρων του 2016

Ιανουάριος:4η δόση του ΕΝΦΙΑ

Φεβρουάριος:5η δόση του ΕΝΦΙΑ– Ξεκινά η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει τον Απρίλιο

Μάιος:δόση φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, φόρου πολυτελούς διαβίωσης και τέλους επιτηδεύματος – Εκκαθάριση του νέου φόρου ακινήτων για το 2016

Ιούνιος:1η δόση του φόρου ακινήτων

Ιούλιος:2η δόση του φόρου εισοδήματος και 2η δόση του φόρου ακινήτων

Αύγουστος:3η δόση φόρου ακινήτων

Σεπτέμβριος:3η δόση φόρου εισοδήματος, 4η δόση φόρου ακινήτων

Οκτώβριος:5η δόση φόρου ακινήτων

Νοέμβριος:6η δόση φόρου ακινήτων

Δεκέμβριος:7η δόση φόρου ακινήτων και τέλη κυκλοφορίας

newsbomb.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: