Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ! Εχει «φουλάρει» τις τράπεζες της με 3 τρισ. μαύρα και αφορολόγητα !

Στην πρώτη δεκάδα με τις πιο επιβλαβείς σκιώδεις οικονομίες στον κόσμο τοποθετεί την Γερμανία νέα έρευνα της ΜΚΟ Tax Justice Network (Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης).Στις τράπεζές της έχει «παρκάρει» το ιλιγγιώδες ποσό των 3 τρις ευρώ μεγαλοκαταθέτων από όλες τις υπόλοιπες χώρες, τα οποία φυσικά είναι μαύρα και αφορολόγητα!

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία (DLF) ο Μάρκους Μάιντσερ, μέλος της οργάνωσης TJN αναφέρθηκε στο μέγεθος της φοροδιαφυγής που παρατήρησε η οργάνωση στη Γερμανία.

ντοιτσε-βανκ«Συνεχίζουν να υπάρχουν στη Γερμανία 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 3.000 δισεκατομμύρια ευρώ, από ξένους, τα οποία παίρνουν επιτόκια αλλά δεν φορολογούνται. Ένας γερμανός τραπεζίτης έχει το δικαίωμα να δεχθεί χρήματα ακόμη και αν γνωρίζει ότι προέρχονται από φοροδιαφυγή που έχει γίνει σε άλλα κράτη, από απάτη, παθητική δωροδοκία ή εκβιασμό. Είναι σαν να λέμε: Όσο οι παρανομίες γίνονται στο εξωτερικό, εμείς ευχαρίστως να επωφεληθούμε από αυτό το βρώμικο χρήμα».

Oι ΗΠΑ στην τρίτη θέση με τις πιο «επιβλαβείς σκιώδεις οικονομίες»!

Σύμφωνα με την οργάνωση η Γερμανία καταλαμβάνει την όγδοη θέση στον παγκόσμια λίστα με τις πιο επιβλαβείς σκιώδεις οικονομίες. Την πρώτη θέση συνεχίζει να έχει η Ελβετία ενώ στις αμέσως επόμενες ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η υψηλή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ξαφνιάζει, μια και είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί στους φορολογικούς ελέγχους.

Σε αυτό ο ειδικός δίνει την εξής εξήγηση: «Παρατηρούμε μια υποκρισία στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ηθική με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Υπάρχει πράγματι μεγάλη αποφασιστικότητα όσον αφορά τη δίωξη των αμερικανών φοροφυγάδων και την εφαρμογή των δικών τους φορολογικών νόμων στο εξωτερικό. Όμως δεν συμβαίνει και το αντίστροφο. Οι ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και δεν μεταβιβάζουν δεδομένα και πληροφορίες εύκολα στο εξωτερικό.

Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που μεταφέρουν οι ΗΠΑ στο εξωτερικό σε αντίθεση με αυτές που φτάνουν από το εξωτερικό. Και από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι ΗΠΑ εξελίσσονται σε έναν τεράστιο φορολογικό παράδεισο. Χωρίς αμφιβολία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τα χρήματα επίδοξων φοροφυγάδων».

 

 

 

 

 

 

 

 

crashonline.gr

Back to top button