Διεθνή

Η στρατηγική του χάους

του Manlio Dinucci

 

 

 

 

 

 

 

Ενώ ο Τιερί Μεϊσάν έδειξε σε πρόσφατο άρθρο του, ότι η στρατιωτική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου ήταν το αποτέλεσμα των τρομοκρατικών δεσμεύσεων της Γαλλίας, ο Manlio Dinucci συνεχίζει αυτή τη λογική. Εξηγεί ότι η κρίση μεταξύ των δυνάμεων που επιχορηγούν τη τρομοκρατία ενισχύει το παιγνίδι της Ουάσινγκτον.  Αφού οι ίδιες ξεκίνησαν, το 1978, τη χρήση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν ενάντια στην ΕΣΣΔ, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρούν με απόλαυση τους μαθητές τους (Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Γαλλία) να αλληλοσφάζονται. 

Δεν θα επιζήσει άλλο Κράτος, παρά μόνο η Αυτοκρατορία.

Réseau Voltaire | Rome (Italie) | 17 novembre 2015 

 

 

 

 

Σημαίες μεσίστιες σε χώρες του ΝΑΤΟ για την «11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας», ενώ ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης:  «Εμείς θα παράσχουμε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά για τους υπεύθυνους».

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε, όλα είναι ήδη σαφέστατα.

1-5296-cc68aΗ πολλοστή σφαγή αθώων προκλήθηκε από τη σειρά των γεωπολιτικών βομβών διασποράς, που εξερράγησαν σύμφωνα με μια συγκεκριμένη στρατηγική. Εκείνη που τέθηκε σε εφαρμογή από τότε που οι ΗΠΑ, μετά τη νίκη τους στην αντιπαράθεση με την ΕΣΣΔ, αυτοκήρυξαν τον εαυτό τους ως «το μόνο κράτος με πολυδιάστατη δύναμη, εμβέλεια και επιρροή  -πολιτική, οικονομική, στρατιωτική- πραγματικά παγκόσμιες» με σκοπό «να εμποδιστεί οποιαδήποτε εχθρική χώρα να δεσπόζει μια περιοχή  -τη δυτική Ευρώπη, την Ανατολική Ασία, το έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τη Νοτιοανατολική Ασία- της οποίας οι πόροι θα ήταν αρκετοί για να δημιουργήσει μια παγκόσμια δύναμη».

Για το σκοπό αυτό, οι ΗΠΑ μετατόπισαν από το 1991 την ίδια τη δική τους στρατηγική και σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, εκείνη του ΝΑΤΟ. 

Από τότε, κατακερματίστηκαν ή κατεδαφίστηκαν μέσω πόλεμου (ανοικτού και/ή υπό κάλυψη), το ένα μετά το άλλο, τα κράτη που θεωρήθηκαν ως εμπόδιο για την παγκόσμια κυριαρχία  -Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, Ουκρανία και άλλα-  ενώ άλλα (όπως το Ιράν) είναι στο στόχαστρο. 

Αυτοί οι πόλεμοι, οι οποίοι σύνθλιψαν εκατομμύρια θύματα, αποσύνθεσαν ολόκληρες κοινωνίες, δημιουργώντας μια τεράστια μάζα απελπισμένων, των οποίων η απογοήτευση και η εξέγερση οδηγούσαν από τη μια μεριά, σε μια πραγματική αντίσταση, αλλά από την άλλη εκμεταλλεύονται από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών) για να αποπλανήσουν μαχητές για ένα «τζιχάντ» που είναι στην πραγματικότητα ωφέλιμο για την στρατηγική των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.

Έτσι δημιουργήθηκε ένας στρατός σκιά, που αποτελείται από ισλαμικές ομάδες (συχνά αντικρουόμενες) που χρησιμοποιήθηκαν για την υπονόμευση από το εσωτερικό του κράτους της Λιβύης, ενώ της επιθετόταν το ΝΑΤΟ και μετά για μια παρόμοια επιχείρηση στη Συρία και το Ιράκ. 

Από αυτό γεννήθηκε το ΙΚ/Daesh (ΙΚ), στο οποίο σύρρεαν «ξένοι μαχητές», ανάμεσα τους  πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, το οποίο έλαβε δισεκατομμύρια δολάρια και σύγχρονα όπλα από τη Σαουδική Αραβία και άλλες αραβικές μοναρχίες, σύμμαχοι των ΗΠΑ και ιδιαίτερα από τη Γαλλία.

Η στρατηγική δεν είναι νέα: πριν από 35 χρόνια για να πέσει η Σοβιετική Ένωση στην «παγίδα του Αφγανιστάν», είχαν προσληφθεί μέσω της CIA δεκάδες χιλιάδες Μουτζαχεντίν από πάνω από 40 χώρες και πάνω. Ανάμεσα τους ο πλούσιος Σαουδάραβας Οσάμα μπιν Λάντεν που έφτασε στο Αφγανιστάν με 4.000 άνδρες, εκείνος ο άνθρωπος που θα ιδρύσει αργότερα την Αλ Κάιντα για να γίνει ο «υπ ‘αριθμόν ένα εχθρός» των ΗΠΑ. 

 

Η Ουάσιγκτον δεν είναι ο μαθητευόμενος μάγος ανίκανος να ελέγξει τις δυνάμεις που έβαλε σε κίνηση. Είναι το μηχανικό κέντρο μιας στρατηγικής, η οποία, κατεδαφίζοντας ολόκληρα Κράτη, προκαλεί μια χαοτική αλυσιδωτή αντίδραση διαιρέσεων και συγκρούσεων προς χρήση, σύμφωνα με την αρχαία μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε».

 

Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, που εκτελέστηκε από ένα εργατικό δυναμικό πεισμένο να χτυπήσει τη Δύση, ήρθε με μια τέλεια ευκαιρία, τη στιγμή που η Ρωσία, επεμβαίνοντας στρατιωτικά, μπλόκαρε το σχέδιο των ΗΠΑ Σχέδιο / μέλος του /ΝΑΤΟ για τη κατεδάφιση του συριακού Κράτους και ανακοίνωσε στρατιωτικά αντίμετρα κατά της πρόσφατης επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς. 

 

 

Η τρομοκρατική επίθεση, δημιουργώντας στην Ευρώπη ένα κλίμα πολιορκίας, «δικαιολογεί» μια επιταχυνόμενη αύξηση της στρατιωτικής ισχύος των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών τους, που απαιτείται από τις ΗΠΑ, και ανοίγει το δρόμο προς άλλους πολέμους υπό αμερικανική διαταγή.

 

 

Η Γαλλία, η οποία μέχρι τώρα είχε διεξαγάγει «μόνο σποραδικές επιθέσεις εναντίον του ισλαμικού κράτους στη Συρία», γράφει η New York Times, εκτέλεσε το βράδυ της Κυριακής,  «σε αντίποινα», την πιο επιθετική αεροπορική επιδρομή εναντίον της συριακής πόλης της Ράκα, επιτυχαίνοντας στόχους του ΙΚ που υποδειχτήκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

 

 

 

Μεταξύ των οποίων, διευκρινίζουν Αμερικανοί κρατικά στελέχη, «κάποιες κλινικές και ένα μουσείο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manlio Dinucci

Μετάφραση από τα ιταλικά, Marie-Ange Patrizio Μετάφραση από τα γαλλικά, Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά.

Πηγή Il Manifesto (Ιταλία)

http://www.voltairenet.org/article189306.html

Back to top button