breaking newsΕλλάδα

Απόγνωση στο ξεχασμένο Αρκαλοχώρι: Νέα επιστολή στην κυβέρνηση για τα σπίτια τους που χάσκουν μισογκρεμισμένα

Επιστολή απέστειλε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μίνωα «Η Ελπίδα» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε περιοχές της Κρήτης μετά τον σεισμό του 2021. Από τότε εκατοντάδες σεισμόπληκτοι διαμένουν σε κοντέινερ ή ακόμα και σε σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα και χρήζουν επισκευής.

Ακόμη και σήμερα πολλοί άνθρωποι διαμένουν σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν λάβει το επίδομα ενοικίου ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Όπως αναφέρει μάλιστα ο σύλλογος από τις 346 αιτήσεις έχουν εγκριθεί μόλις οι 176. Δυστυχώς, κάποιοι σαν έσχατη λύση μένουν ακόμα και σε σπίτια που είναι χαρακτηρισμένα ως κίτρινα και ως κόκκινα μη έχοντας άλλη επιλογή.

Ο σύλλογος με την επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πολλοστή φορά και εφιστά τον κίνδυνο που υπάρχει για ένα μελλοντικό σεισμό και ζητά τα εξής:

1) Την επίσπευση και απλοποίηση των διαδικασιών, που αποτελεί κύριο και πάγιο αίτημα του συλλόγου μας από τον Οκτώβριο του 2021, δίδοντας τη δυνατότητα και την ευελιξία ώστε με γοργούς ρυθμούς να αποκατασταθούν οι ζημιές των πληγέντων.

2) Την εκ νέου λειτουργία της πλατφόρμας επιδότησης ενοικίου σεισμοπλήκτων για όσους έχουν την ανάγκη στέγασης και διαμένουν σε μη ασφαλή καταλύματα.

3) Την ενίσχυση του τμήματος των μηχανικών ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου το οποίο είναι υποστελεχωμένο κατά γενική ομολογία.

karditsastakra.

Back to top button