Διεθνή

Ο στρατός των Σκοπίων υψώνει σιδερένιο φράχτη για τους πρόσφυγες, στα σύνορα με την Ελλάδα!

Ο στρατός στα Σκόπια υψώνει σιδερένιο φράχτη για τους πρόσφυγες, στα σύνορα με την Ελλάδα!

img43467_fe3d6b71040728cc93e0770cad2090aa_650_432Ο στρατός στα Σκόπια υψωνεί σιδερένιο φράχτη για τους πρόσφυγες, στα σύνορα με την Ελλάδα. Τις εργασίες για την εγκατάσταση του ξεκίνησε ήδη η ΠΓΔΜ μετά απο απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της.

Ο φράχτης που θα έχει μήκος 1,5 χλμ. περίπου και θα απλώνεται από το ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη έως την όχθη του Αξιού.

Όπως γράφει η “Καθημερινή”: “Μπουλντόζες και τρακτέρ, στα οποία έχουν προσαρμόσει διατρητικά συστήματα, διαμορφώνουν τον χώρο και ανοίγουν τρύπες ώστε να μπήξουν πασσάλους, στους οποίους θα τοποθετήσουν αγκαθωτά συρματοπλέγματα και θα φράξουν έτσι τη βασική δίοδο των προσφύγων που καταφθάνουν από την Ελλάδα.”

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Μοιράσαμε κουβέρτες, φαγητό και ανοίξαμε άλλες δύο μεγάλες σκηνές του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης” δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αλέξανδρος Βούλγαρης από την Υπατη Αρμοστεία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί, έχουν περάσει στην ΠΓΔΜ, 4.000 πρόσφυγες των τριών εθνικοτήτων (Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί).

Τα Ηνωμένα Έθνη

Τα Σκόπια προσπαθούν να προλάβουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τα συνόρα και άλλα κράτη της διαδρομής βορειότερα, όπως η Βουλγαρία,  η  Ουγγαρία  Σλοβενία, η Κροατία κ.α

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα ότι και άλλες βαλκανικές χώρες έχουν αρχίσει να περιορίζουν το δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης για μετανάστες.

Εγκλωβισμός προσφύγων στην Ελλάδα

Στην Ειδομένη, εξακολουθούν να συρρέουν καθημερινά οι πρόσφυγες κατά χιλιάδες – 5.000 έφτασαν χθες, 4.600 την Τρίτη και 6.892 τη Δευτέρα – επικρατεί ατμόσφαιρα ανησυχίας και  ο σιδερένιος φράχτης   θα προκαλέσει   νέο εγκλωβισμό προσφύγων στην Ελλάδα, αφού τα προσφυγικά κύματα δεν θα μπορούν να κινηθούν προς τον βορρά, ούτε  να αναχαιτιστούν στο Αιγαίο.

ΦΩΤΟ: “Καθημερινή”

Και η Σλοβενία επαναπροωθεί στην Κροατία μετανάστες οι οποίοι δεν είναι πρόσφυγες!

Την απόφασή της να επαναπροωθήσει στην Κροατία μετανάστες οι οποίοι κρίνεται ότι δεν είναι πρόσφυγες ανακοίνωσε σήμερα  η Σλοβενία.

Σλοβένος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι η χώρα του θα δέχεται πλέον μόνομετανάστες οι οποίοι προέρχονται από χώρες όπου υπάρχει ένοπλη σύρραξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

enallaktikos.gr

Back to top button