Ελλάδα

Πλήρης Αποσταθεροποίηση της Ευρώπης ο Στρατηγικός Στόχος του ΙΚ – Η Μεγάλη Παγίδα και για την Ελλάδα

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

 

 

Μετά το σοκ που προκάλεσαν οι χειρότερες επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί ποτέ στη Γαλλία, επικρατεί θυμός και η επιθυμία για ενότητα και αντίσταση, όπως αναφέρουν σε αναλύσεις τους οι γαλλικές ε/φ.

«Η θλίψη και ο θυμός» έχουν κυριεύσει την Le Figaro, η οποία, όπως και η Liberation, κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα, δύο ημέρες μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα με τους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 129 νεκρούς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Από τα συνθήματα των σημερινών εφημερίδων θα ξεχωρίζαμε αυτό της «Les Dernieres Nouvelles d’Alsace» που αναφέρει ότι, «το πραγματικό διακύβευμα είναι η επαναβεβαίωση των δημοκρατικών αξιών». «Μας κάνουν πόλεμο. Ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απαράδεκτη τρέλα», σημειώνει η εφημερίδα.


ΓΑΛΛΙΑ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΞεχωρίζουμε αυτό το σύνθημα γιατί θεωρούμε ότι οι τρομοκράτες του ΙΚ δεν στέκονται μόνο στα θύματα των επιθέσεων αλλά κοιτούν και παραπέρα θέτοντας δύο στρατηγικούς στόχους. Ο πρώτος είναι ο τρόμος και φόβος των λαών ως μοχλός πίεσης για μείωση του ασφυκτικού κλοιού εναντίον τους σε μια στιγμή που αριθμούν μεγάλες απώλειες, ο δεύτερος και κυριότερος είναι να προκαλέσουν αναταραχές στο εσωτερικό των χωρών που θα προκληθούν από διώξεις μουσουλμάνων είτε κυβερνητικές είτε από ισλαμοφοβία των πολιτών. Αυτό ταυτόχρονα θα προκαλέσει μια συσπείρωση των μουσουλμάνων και έτσι θα αποτελούν ευκολότερη λεία για το ΙΚ προκειμένου να στρατολογεί από μεγαλύτερες μάζες και με μεγαλύτερη ευκολία τους υποψήφιους τρομοκράτες. Δηλαδή θα λέγαμε ότι συνθήματα όπως αυτό της  Le Figaro ότι «Κατά της κτηνωδίας, υπάρχει μόνον μια αρχή: η δύναμη. Κατά της αγριότητας, μόνον ένας νόμος: η αποτελεσματικότητα», είναι επικίνδυνα εάν αφορούν εσωτερικές αναμετρήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση του κράτους. Αυτά τα πολεμικά συνθήματα είναι ότι καλύτερο επιδιώκει το ΙΚ  εάν προεκταθούν στο εσωτερικό των χωρών.

Ο βασικός στόχος του Ισλαμικού Κράτους όπως αναφέρει ο Ζιλ Κεπέλ (καθηγητής στο Ινστιτούτο πολιτικών σπουδών του Παρισιού και ειδικός για το ισλάμ και τον σύγχρονο αραβικό κόσμο),είναι να προκαλέσει έναν εμφύλιο πόλεμο στη Γαλλία. Η στρατηγική αυτή ακολουθείται από το 2005, και την περιέγραψε ο Αμπού Μουσάμπ Αλ Σούρι στην περίφημη «Έκκληση για την παγκόσμια ισλαμική αντίσταση»: Ο πολλαπλασιασμός των τυφλών επιθέσεων θα οδηγήσει σε λιντσαρίσματα μουσουλμάνων, σε επιθέσεις εναντίον τζαμιών, σε κακοποιήσεις μαντηλοφορεμένων γυναικών και γενικότερα, σε αιματηρές συγκρούσεις που θα προκαλέσουν αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη, το μαλακό υπογάστριο της Δύσης.

Σε αυτή την παγκόσμια στρατηγική εντάσσονται και οι χθεσινές επιθέσεις. Στο στόχαστρο τους όμως βρίσκονται αδιακρίτως οι νέοι, μεταξύ των οποίων μπορεί να βρίσκεται κι ένα κομμάτι των ομοθρήσκων των τζιχαντιστών, τους οποίους θέλουν να στρατολογήσουν. Ίσως εκεί να βρίσκεται το στρατηγικό τους λάθος. Γιατί όλο το πρόβλημα της τρομοκρατίας είναι να προσελκύσει τις μάζες με το μέρος της. Αν δεν το καταφέρουν, τότε αποτυγχάνουν πολιτικά, όπως άλλωστε έγινε  και μετά τις επιθέσεις της αλ Κάιντα. Συνεπώς η εθνική ενότητα κάτι που αφορά απόλυτα και την Ελλάδα, είναι η μόνη αρμόζουσα πολιτική απάντηση, ακριβώς επειδή οι τρομοκράτες προσπαθούν να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Back to top button