Διεθνή

Πως τα βουλγαρικά Καλάσνικοφ έφθασαν στα χέρια των ισλαμιστών στο Παρίσι

O πρώην αναπληρωτής επικεφαλής εθνικής ασφάλειας, Τσαβδάρ Πέτκοφ, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι τα ‘καλάσνικοφ’ που χρησιμοποιήθηκαν από τους τρομοκράτες στην επίθεση στο Παρίσι, την περασμένη εβδομάδα ήταν βουλγαρικά, επιβεβαίωσε το γεγονός.

«Από την πρώτη ημέρα το είπα. Τα όπλα είναι πιθανώς λαθραία και οι ιδιοκτήτες οπλοστασίων και εταιρειών παρασκευής όπλων δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι».

kalasnikovΠρόσθεσε ότι η αντικατασκοπεία πληροφορήθηκε ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους τρομοκράτες ήταν βουλγαρικής προέλευσης. Τα οκτώ καλάσνικοφ είχαν αγορασθεί στη μαύρη αγορά της Βουλγαρίας.

Η τιμή τους ήταν μεταξύ 400 και 600 δολάρια, επειδή ήταν από δεύτερο χέρι. «Διοχετεύθηκαν στο Βέλγιο και χρησιμοποιήθηκαν στο Παρίσι», είπε, «αυτές είναι οι πληροφορίες που λάβαμε»

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τσαβδάρ Τσερβένκοφ, διευκρίνισε ότι τα όπλα είναι τώρα στα γαλλικά γραφεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει σημασία για τους ειδικούς να ερευνούν που έχουν παραχθεί, πότε και πού έχουν χρησιμοποιηθεί», είπε ο Τσερβένκοφ.

 

 

 

 

 

infognomonpolitics.blogspot.com.cy

Back to top button