Διεθνή

Ρωσία – Τουρκία: Ποιος είναι ο άσσος στο μανίκι του Πούτιν

Γιατί το διάταγμα που υπόγραψε η Ρωσία για τα αντίποινα εξαθλιώνει την Τουρκία – Ποιες συμμαχίες φοβάται ο Ερντογάν – Στα χέρια του Πούτιν ο χάρτης που δείχνει ποιες περιοχές υποστηρίζονται από το Ισλαμικό κράτος. Έτοιμος να εξαφανίσει τις βάσεις τους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν κάνει πίσω στην κόντρα του με την Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το Ιράν δηλώνει εκ νέου στο πλάι της Ρωσίας με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί!

Ο φόβος του Ερντογάν μεγαλώνει για μια πιθανή σύρραξη ακόμη και αν προσπαθεί βάζοντας «λυτούς και δεμένους» να αποκοπεί η πορεία του θυμού του Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

 

Αποστολή στη Μόσχα, Μαρία Γιαχνάκη

 

 

 

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιλαμβάνεται ότι αυτή η κρίση έφερε συμμάχους στο πλευρό της Ρωσίας και γνωρίζει ότι οι σχεδιασμοί των συμμαχιών που γίνονται τον έχουν αφήσει απ έξω», εξηγούν στο newsbomb.gr Ρώσοι αναλυτές που ανήκουν στο περιβάλλον του Κρεμλίνου.

poutin«Η ισχυρή μας συνεργασία είναι το Ιράν και αυτό είναι το πιο εξοργιστικό για τον Τούρκο ηγέτη». Άλλωστε ο Ιρανός άρχοντας το είχε δηλώσει πρόσφατα στον Ρώσο πρόεδρο ότι ήρθε ο καιρός να ενώσουν τις δυνάμεις τους. «Αυτό πως μπορεί να το παραβλέψει η Τουρκία;» λένε οι ίδιοι αναλυτές.

Οι συσκέψεις σε στρατιωτικό και σε πολιτικό επίπεδο στο Κρεμλίνο κρατούν ζεστό το θέμα της διένεξης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι ακόμη πιο ισχυρά.

«Τίποτα δεν θα τελειώσει εδώ και μάλιστα τόσο εύκολα.Ο Ερντογάν με την παρέα του εδώ και καιρό ανοίγει το λάκκο μας και νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να πέσει μέσα, ο ίδιος.

Δεν μπορεί η Ρωσία άλλο να ανεχθεί αυτήν την πολιτική υποκρισία ούτε το «συγγνώμη λάθος» του Ερντογάν που προσπαθεί τώρα να περάσει για να καλύψει τις πράξεις του.

Αν δεν σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου τίποτε δε μπορεί να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μας αποκαλύπτουν πηγές από τον στρατιωτικό σχεδιασμό της χώρας.»

 

Την ίδια ώρα στην Ρωσία υπάρχει και αντιαμερικανικό κλίμα πιο έντονο από κάθε φορά αφού θεωρούν ότι στην κρίση αυτή ανάμεσα στις δύο χώρες, η Αμερική παίζει το πιο βρώμικο παιχνίδι όχι μόνο γιατί προστατεύει την Τουρκία όταν παρανομεί αλλά κυρίως γιατί βοηθάει την Τουρκία να δυναμώνει τους μαχητές “του Ισλαμικού κράτους” οι οποίοι εκτός του ότι συνεργούν στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, απλώνονται στην Ευρώπη και σπείρουν το πανικό.

«Αν μπορούσατε να δείτε ποιοι είναι αυτοί που τόσο καιρό τροφοδοτούν από αέρος με τρόφιμα και άλλα αυτούς που εκπαιδεύονται για το ISIS τότε θα καταλαβαίνατε το παιχνίδι που παίζεται αυτήν την στιγμή εναντίον της Ρωσίας

Μπορεί τα φορτηγά των υποτιθέμενων ανθρωπιστικών αποστολών να ανήκουν στον Ερντογάν και στον γιο τουκαι να μεταφέρουν όπλα για το ISIS αλλά τόσο καιρό η Αμερική είναι αυτή που εκπαιδεύει και τροφοδοτεί τα μέλη του Ισλαμικού κράτους εξηγούν στρατιωτικοί αναλυτές. «Να ξέρετε ότι οι μαχητές είναι δικοί τους.»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενεργοποιεί το ένα μετά το άλλο τα όπλα του αφήνοντας όλο και λιγότερο «οξυγόνο» για την Τουρκία που ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα στο φυσικό αέριο λόγω του ότι τα αποθέματα από την Σμύρνη είναι λιγοστά.

Οι ακυρώσεις των Ρώσων τουριστικών πρακτορείων σε συνδυασμό με την επιβολή βίζας για όσους Τούρκους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ρωσία έχει βαρύνει το κλίμα.

Ήδη τα προϊόντα από Πολωνία Λευκορωσία και άλλες χώρες τα οποία προορίζονταν για την Τουρκία ξεμένουν στα σύνορα, ενώ σχεδιάστηκε ήδη να χτυπηθούν οι εξαγωγές των Τούρκων στην Ρωσία.

 

 

 

 

 

 

 

newsbomb.gr

Back to top button