Διεθνή

Σε κλοιό τρόμου η Ευρώπη

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία. Οι αρχές των ευρωπαϊκών χωρών προχώρησαν ήδη στη λήψη έκτακτων μέτρων φοβούμενες νέο κτύπημα στο έδαφός τους. 

 
se-kloio-tromou-i-evropiΗ Γερμανία προχωρεί ήδη στην αύξηση των μελών των μυστικών υπηρεσιών της, ενώ αυξημένα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια. Οι αρχές της Τουρκίας εξάλλου, ανακοίνωσαν ότι το βράδυ των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ενώ και ο Γάλλος ΥΠΕΣ δήλωσε ότι οι τρομοκράτες προετοιμάζονταν για γερό κτύπημα στο Βέλγιο.

 
Σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας προχωρούν και αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος σε χθεσινές του δηλώσεις, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους, σε σχέση με τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας.

 
Την ίδια ώρα στη Γαλλία εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για σύλληψη των δραστών. Οι Γάλλοι ερευνητές ταυτοποίησαν άλλους δύο από τους νεκρούς δράστες, εκτός από τον Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαί, 29 ετών, και πλέον γνωρίζουν τα στοιχεία των τριών απ’ αυτούς, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

 

 

 

 

philenews.com

Back to top button