breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Διοικητικό Δικαστήριο της Νίκαιας στη Γαλλία αναστέλλει την υποχρεωτική μασκοφορία στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έκρινε το μέτρο ως «σοβαρή και προδήλως παράνομη επίθεση» στην ”ελευθερία της κυκλοφορίας των πολιτών» και «στο δικαίωμα του καθενός στο σεβασμό της προσωπικής του ελευθερίας».

Το Διοικητικό Δικαστήριο της Νίκαιας στη Γαλλία αναστέλλει την υποχρεωτική μασκοφορία στα μέσα μαζικής μεταφοράς (Le Parisien) Έκρινε το μέτρο ως «σοβαρή και προδήλως παράνομη επίθεση» στην ”ελευθερία της κυκλοφορίας των πολιτών» και «στο δικαίωμα του καθενός στο σεβασμό της προσωπικής του ελευθερίας».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cnews το διοικητικό δικαστήριο της Νίκαιας ανέστειλε αυτήν την Παρασκευή 8 Ιουλίου το δημοτικό διάταγμα που έλαβε ο δήμαρχος της πόλης, Christian Estrosi, ο οποίος είχε ανακοινώσει την επιστροφή της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την ερχόμενη Δευτέρα.

Το δικαστήριο της Νίκαιας εξέτασε αυτήν την Παρασκευή το δημοτικό διάταγμα του δημάρχου της Νίκαιας, Κριστιάν Εστρόζι, με το οποίο επιβάλλεται η επιστροφή της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη μητρόπολη της Νίκαιας από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου. Τελικά τέθηκε σε αναστολή από τα δικαστήρια.

«ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Η υπόθεση κρίθηκε μετά από προσφυγή που κατέθεσαν τέσσερις και το διοικητικό δικαστήριο έκρινε ότι κανένας «επιτακτικός λόγος ειδικά για τον δήμο» δεν κατέστησε «ουσιώδη τη θέσπιση ενός τέτοιου μέτρου» το οποίο, σύμφωνα με τη διαταγή του, συνιστά επομένως «σοβαρή και προδήλως παράνομη επίθεση» στην ελευθερία της κυκλοφορίας των πολιτών» και «στο δικαίωμα του καθενός στο σεβασμό της προσωπικής του ελευθερίας».

Επιπλέον, το δικαστήριο Avenue des Fleurs προσθέτει ότι σε τοπικό επίπεδο, «ακόμη και αν το ποσοστό επίπτωσης 1.071 στην περιοχή PACA είναι υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο (894), την 1η Ιουλίου 2022, υπάρχει ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 75% στην περιοχή PACA, καθώς και ποσοστό έντασης στην εντατική, στις 7 Ιουλίου 2022, 14% στο τμήμα Alpes Maritimes έναντι 20% σε εθνικό επίπεδο, η τρέχουσα παραλλαγή είναι πολύ μεταδοτική (3.783 νέες περιπτώσεις στο D- 3 στο τμήμα) αλλά δημιουργώντας λίγες σοβαρές μορφές».

dimpenews.com

Back to top button