Διεθνή

Eυρωπαικός τύπος: »Πώς έπεσε η πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς να το αντιληφθούμε;Από λογισμική βάση της Διεθνούς Τρομοκρατίας το Βέλγιο έγινε κέντρο στρατολόγησης. »

ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟCapθθηηι« Από λογισμική βάση της Διεθνούς Τρομοκρατίας το Βέλγιο έγινε επίσης  ένα κέντρο κατήχησης και στρατολόγησης », επιτίθεται η le Monde στο βασίλειο του τρόμου το Βέλγιο.Η εφημερίδα εξηγεί ότι οι βελγικές υπηρεσίες απέτυχαν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και ότι οφείλει το κράτος αυτό να ενισχύσει την ασφάλειά του.Η  Le Monde κάνει λόγο για « μάχη θεσμική […] που στρέφεται πλέον προς την τραγικότητα»,σημειώνοντας τις αδυναμίες του βελγικού κράτους : «  συγχέοντας τοπικισμό και αποτελεσματικότητα αυτό το κράτος χωρίς έθνος προοδευτικά κινδυνεύει να γίνει ένα έθνος χωρίς κράτος ».

 

 

Ο Tim King, στην politico.eu,θα πάει πιο μακριά και χαρακτηρίζει το Βέλγιο ένα χρεωκοπημένο κράτος με άλλα λόγια ένα αποτυχημένο κράτος.Ένα τέτοιο κράτος είναι μια οντότητα πολιτική που έχασε τον έλεγχο επί της εδαφικής του επικράτειας και την εθνική  του νομιμότητα.Είναι ανίκανο να διατηρήσει ποιοτικές τις δημόσιες υπηρεσίες του. Όροι σκληρούν που απηχούν σε κράτη που ατα έχεουν καταπνίξει οι εωτερικές διαμάχες, οι εμφύλιοι πόλεμοι.

 

 

Καλά πως η πρωτεύουσα της Ευρώπης έπεσε χωρίς να το καταλάβουμε ; Σε ποιά στιγμή οι βελγικές αντιπαράθεσεις έγιναν μοιραίες ;  Όλα αυτά υποστηρίζει ο Tim King. Πάιρνοντας το Molenbeek και ευρύτερα τις Βρυξέλλες ως παράδειγμα της βελγικής αποτυχίας  ο συγγραφέας επανέρχεται στην ιστορία ενός Βασιλείου καταδικασμένου σε παρακμή ,που χάθηκε μεταξύ διαφθοράς και διοικητικής ανικανότητας. Και ο  Tim King καταλήγει : «Σύμφωνα με τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής στο Παρίσι και στο υπόλοιπο της Ευρώπης οι χώρες πλήρωσαν τις αποτυχίες του Βελγίου».

 

 

Είναι ιστορικές οι ευθύνες του Βελγίου αναμφίβολα για την εξόφθαλμη υπόθαλψη κι εκκόλαψη καμικάζι και τζιχαντιστών εντός των τειχών της Ευρώπης.Είναι υπόθεση δεκαετιών που η εξειδικευμένη βιβλιογραφία οι εκθέσεις κι οι ανφορές καλύπτουν ένα ολόκληρο corpus γι αυτό κανείς δεν μπορεί να πέφτει από τα σύννεφα από τον μόνιμα μουντό ουρανό της ΕΕ. Αλλά η Ευρώπη οι θεσμοί της και το Παρίσι δεν είναι αμέτοχα αυτής της εξέλιξης.Μεθοδευμένα και με δόλο ευνόησαν επέτρεψαν ανέχθηκαν προώθησαν και τελικά επέβαλαν στην καθημερινή ζωή και στη  δημόσια σφαίρα ένα μοντέλο που θα εξυπηρετούσε ανίερες συμμαχίες για τις γεωπολιτικές τους ματαιοδοξίες και την οικονομική τους υπερφλυαρία και βουλημία στη Μέση Ανατολή και τον κόσμο θυσιάζοντας την ευρωπαική καθημερινότητα κι ασφάλεια.lesoir 23/11/15

Ένας νέος ύποπτος κατηγορήθηκε τη Δευτέρα στο Βέλγιο για συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία τηνεπομένη εκτεταμένης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.«Κατηγορείται για συμμετοχή στις ενέργειες μιας τρομοκρατικής ομάδας και για την τρομοκρατική στο Παρίσι»ανέφερε η εισαγγελάι προσθέτοντας ότι άλλα 15 άτομα που συνελήφθηκαν  το βράδυ της Κυριακής αφέθηκαν ελεύθερα. Ενώ από τους 5 που συνελήφθηκαν σήμερα το πρωί οι 3 παραμένουν κρατούμενοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dimpenews.com

Back to top button