breaking newsΔιεθνή

Αυστραλία: Ζευγάρι συνταξιούχων έκλεισε 51 κρουαζιέρες γιατί τους βγήκε φθηνότερο από έναν οίκο ευγηρίας

 

Ένα ζευγάρι συνταξιούχων από την Αυστραλία πέρασε 500 ημέρες στη θάλασσα καθώς έκλεισε 51 κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο, για τον απλούστατο λόγο ότι τους βγήκε πολύ πιο οικονομικό από το να πήγαιναν σε έναν οίκο ευγηρίας.

Ο Μάρτι και η Τζες Άνσεν ξεκίνησαν την πρώτη τους κρουαζιέρα στις 16 Ιουνίου 2022, μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω της πανδημίας του κοροναϊού στην χώρα.

Σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κρουαζιέρες για ακόμη ένα χρόνο και οι δυο τους πλέον αποτελούν διασημότητες επάνω στο πλοίο.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι έμεινε στο Coral Princess των 2.000 επιβατών της Princess Cruises για περισσότερες από 450 ημέρες – περισσότερο από το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων των καπετάνιων – και αναμένουν να παραμείνουν στο πλοίο για δύο χρόνια.

«Είναι ο τρόπος ζωής μας»

Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι είναι φθηνότερο να κάνει κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο για δύο χρόνια από το να πληρώσει για έναν οίκο ευγηρίας.

«Είναι ο τρόπος ζωής μας», είπε η Jess στο ρεπορτάζ. Το ζευγάρι απολάμβανε κρουαζιέρες για δεκαετίες πριν γίνει η καθημερινότητά του.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα των κρουαζιέρων, όπως λένε, είναι πως υπάρχει πάντοτε κάτι να κάνεις, από χορό μέχρι το δείπνο, αλλά και το γεγονός πως μία καμαριέρα φροντίζει για την καθαριότητα του δωματίου σου.

Η Τζες απολαμβάνει ιδιαίτερα την αίθουσα χορού και τον χορό χούλα, ενώ ο Μάρτι απολαμβάνει να κάνει νέους φίλους.

Ξεκινούν κάθε μέρα παίζοντας πινγκ πονγκ και απολαμβάνουν να πίνουν μερικές μπύρες στο μπαλκόνι τους και να απολαμβάνουν τη θέα.

Οι δυο τους έχουν γίνει διάσημοι λόγω των αλλεπάλληλων ταξιδιών και δεν είναι λίγοι οι συνεπιβάτες που θέλουν να τους γνωρίσουν ή έστω να τους πουν ένα «γεια».

«Όλοι τους γνωρίζουν, είναι βασικά διασημότητες στο πλοίο», είπε ο διευθυντής του ξενοδοχείου του πλοίου, Ρεν βαν Ρούγιεν.

Οι δυο τους σκοπεύουν να επιβιβαστούν στο Crown Princess, ένα ακόμη μεγαλύτερο πλοίο, για άλλη μια χρονιά. Όσο για την οικογένειά τους, όπως λένε, τους βλέπουν όταν σταματούν σε λιμάνια κοντά στα σπίτια τους.

PrimeNews.

Back to top button