Διεθνή

Ισραηλινές πηγές και δημοσιογράφοι του AFP διαψεύδουν την προπαγάνδα Ζελένσκι ότι υπέστη ζημιές το Εβραϊκό Μνημείο Μπάμπι Γιαρ στο Κίεβο από ρώσικο βομβαρδισμό! Είναι άθικτο!!!

Ο Ζελένσκι ψεύδεται για μια ακόμη φορά: Το Εβραϊκό Μνημείο Μπάμπι Γιαρ-Babyn Yar δεν καταστράφηκε από τους Ρώσους. Προπαγάνδα. Το μνημείο του Μπάμπι Γιαρ βρίσκεται σε ένα μαζικό τάφο 34.000 Εβραίων που εκτελέστηκαν από τα SSτο 1941, όταν η πόλη βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή. 

Αρκετές αξιόπιστες πηγές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky ο οποίος κατηγόρησε την Τρίτη τους Ρώσους ότι κατέστρεψαν το Εβραϊκό Μνημείο του Μπάμπι Γιαρ που βρίσκεται στο Κίεβο, όπου περισσότεροι από 33.000 Εβραίοι είναι θαμμένοι από τους Ναζί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 1941.

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του AFP, Daphné Rousseau, που βρέθηκε στο χώρο το πρωί της Τετάρτης, «ο χώρος είναι άθικτος».

Το ίδιο το μνημείο, σ’ ένα πάρκο 1 χλμ από τον πύργο είναι άθικτο όπως μπορείτε να δείτε γράφει ο δημοσιογράφος Daphne Rousseau στις 2 Μαρτίου 2022

Ανένδοτος είναι και ο Ουκρανός ανταποκριτής της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth, Ron Ben Yishai. «Είδα με τα μάτια μου ότι οι πληροφορίες που δίνουν οι ουκρανικές αρχές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο ιστότοπος είναι άθικτος», εξήγησε σε άρθρο του.

”Πρόωρη καταδίκη; Προπαγάνδα πολέμου; @YediotAhronot ειδικός απεσταλμένος στην Ουκρανία λέει ότι το μνημείο της σφαγής του Μπάμπι Γιαρ δεν υπέστη ζημιά από ρωσικούς βομβαρδισμούς χθες”

— Jonathan Serero (@sererojonathan) 2 Μαρτίου 2022

Στην αρχή της ρωσικής επίθεσης, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επίσης διαδώσει ψευδείς πληροφορίες αναφέροντας το θάνατο δεκατριών Ουκρανών στρατιωτών που πυροβολήθηκαν από τους Ρώσους σε νησί όταν στην πραγματικότητα αιχμαλωτίστηκαν από τον ρωσικό στρατό.lemondejuif.info 2/3/22

dimpenews.com

Back to top button