breaking newsΔιεθνή

Το «τέρας της Αυστρίας» που φυλάκισε και βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια μπορεί σύντομα να αποφυλακιστεί

«O πιο διαβόητος κρατούμενος της χώρας δεν αποτελεί πλέον κανένα κίνδυνο» θεωρούν οι επιστήμονες

Ένα τέρας από την Αυστρία, ο οποίος κρατούσε φυλακισμένη και βίαζε την κόρη του επί 24 ολόκληρα χρόνια σε ένα κρυφό κελάρι, κάνοντας μαζί της 7 παιδιά, μπορεί σύντομα να αποφυλακιστεί, καθώς μία ειδικός έκρινε ότι δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την κοινωνία!

Το 88χρονο   σκατοκτήνος ονόματι Fritzl καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2009, αφού παραδέχτηκε ότι είχε κρατήσει την κόρη του Elisabeth κλεισμένη στο κελάρι ως σκλάβα του σεξ για δύο και πλέον δεκαετίες. Η κόρη του εξαφανίστηκε το 1984 σε ηλικία 18 ετών και δεν εμφανίστηκε πουθενά έως τις 26 Απριλίου του 2008.

Κατά τη διάρκεια της ομηρείας της, κάτω από το σπίτι της οικογένειας στο Άμστετεν (πολιτεία της Κάτω Αυστρίας), ο Fritzl απέκτησε επτά παιδιά μαζί της, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τόσο την Αυστρία όσο και ολόκληρο τον κόσμο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο «πα-τέρας» φαίνεται μπερδεμένος, μιλά τακτικά στην τηλεόραση, πιστεύει ότι είναι αστέρας της ποπ και μιλά για επισκέψεις συγγενών που δεν έγιναν ποτέ. Άλλαξε το όνομά του σε Mayrhoff, αφού τα δόντια του βγήκαν από άλλους κρατούμενους στο Garsten Abbey, ένα πρώην μοναστήρι που μετατράπηκε σε ασφαλή ψυχιατρική μονάδα, σύμφωνα με τη DailyMail.

Η κακοποίηση αποκαλύφθηκε κάποια στιγμή που μετέφερε σε νοσοκομείο τη μεγαλύτερη κόρη της Ελίζαμπεθ αναίσθητη με ένα κουρέλι εμποτισμένο με αιθέρα και κορυφώθηκε με τη γέννηση επτά παιδιών – τρία από τα οποία παρέμεναν αιχμάλωτα με τη μητέρα τους. Το ένα από τα παιδιά πέθανε στα χέρια του Fritzl, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του. Το πτώμα έπεσε σε αποτεφρωτήρα. Τα άλλα τρία μεγάλωσαν με τον Fritzl και τη σύζυγό του, Rosemarie.

Συνελήφθη το 2008 ως ύποπτος για βιασμό, παράνομη φυλάκιση και ανθρωποκτονία, αφού μετέφερε την Κέρστιν, τη μεγαλύτερη κόρη της Ελίζαμπεθ, στο νοσοκομείο. Τον Μάρτιο του 2009 ομολόγησε την ενοχή του σε όλες τις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με τους όρους της ποινής του, ο Fritzl θα έχει δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρους φέτος. Και αυτό φαίνεται πιθανό τώρα, αφού μια νέα ψυχιατρική έκθεση για την κατάσταση του μυαλού του λέει ότι το «τέρας του κελαριού» δεν είναι πλέον επικίνδυνο. Η αναφορά λέει ότι μετά βίας μπορεί να περπατήσει μετά από πολλές πτώσεις, ενώ βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα. Λένε ότι δε θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή απειλή ούτε για τα παλιά ούτε για νέα θύματά του.

Εάν η επιθυμία του Fritzl πραγματοποιηθεί, πιθανότατα θα μεταφερόταν σε ένα γηροκομείο για να ζήσει τις υπόλοιπες μέρες του με άνεση. Η Heidi Kastner, μια από τις κορυφαίες ιατροδικαστικές ψυχιατρικές εμπειρογνώμονες της Αυστρίας από το Πανεπιστήμιο του Linz, φέρεται να πέρασε ένα χρόνο, προετοιμάζοντας τη νέα της μελέτη για τον Fritzl.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πιο διαβόητος κρατούμενος της χώρας δεν αποτελεί πλέον κανένα κίνδυνο και ότι δεν υπάρχει πλέον καμία πιθανότητα να προβεί σε εγκληματική δραστηριότητα. Πιστεύει ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί μέσω του κανονικού σωφρονιστικού συστήματος στη φυλακή Krems-Stein, ως μέρος ενός πρώτου βήματος προς την απελευθέρωση. Τουλάχιστον, είναι αντιληπτό ότι η Kastner πιστεύει πως δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει σε μια εγκατάσταση που φιλοξενεί τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες, λόγω της ηλικίας και της αδυναμίας του. Ωστόσο, λόγω της κακής κατάστασής του, η «Kleine Zeitung» αναφέρει ότι λόγω της κακής υγείας του, υπάρχουν ερωτηματικά για το αν είναι λογική η μεταφορά του σε μια νέα φυλακή. Το πιθανότερο είναι, αναφέρει η εφημερίδα, να μεταφερθεί σε γηροκομείο.

«Βρίσκομαι ήδη στη διαδικασία λήψης απαλλαγής υπό όρους για αυτόν», είπε η δικηγόρος του Fritzl, Astrid Wagner, στην αυστριακή «Kronen Zeitung». «Εάν εγκριθεί η αίτηση, κάτι που υποθέτω ότι θα συμβεί, θα ήθελα να διασφαλίσω ότι θα βρει μια θέση σε ένα σπίτι για ευπαθείς ανθρώπους».

Η Kleine Zeitung αναφέρει επίσης ότι ενώ έχει σημειωθεί ότι κάνει συχνά ασυνάρτητες παρατηρήσεις, έχει επίσης μιλήσει για έναν άγνωστο γιο. Αυτό, αναφέρει η εφημερίδα, θα μπορούσε να έχει κάποια βάση στην πραγματικότητα. Αναφέρει ότι ένας άνδρας από την Αυστρία επικοινώνησε με τον Fritzl πριν από λίγους μήνες και είπε ότι ήταν ο πατέρας του. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Frtizl είχε σχέση με τη μητέρα του άνδρα, η οποία συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του άγνωστου γιου. Η «Zeitung» είπε ότι θα μπορούσε να γίνει μια εξέταση DNA, για να διαπιστωθεί αν αληθεύει αυτό.

PrimeNews.

Back to top button