breaking newsΔιεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Προσεύχομαι να βγω ζωντανός» – Εγκλωβισμένοι στη Γάζα Έλληνες

Εγκλωβισμένος στην κόλαση του πολέμου που επικρατεί στη Γάζα, προσεύχεται να μείνει ζωντανός για να επιστρέψει στη σύζυγο και τον γιο του που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να μαίνεται και τον Νετανιάχου να προειδοποιεί ότι «θα εξαφανίσουμε τη Χαμάς», η Γάζα «φλέγεται». Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Λωρίδα, με τη ζωή τους να βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Προσεύχομαι να βγω ζωντανός από όλη αυτή την ιστορία», αναφέρει στον Alpha πολίτης με ελληνικό διαβατήριο που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λωρίδα της Γάζας. Και προσθέτει: «Αν ξεκινήσει η χερσαία επέμβαση, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Ακούγονται δίπλα μου βομβαρδισμοί. Όλη την ώρα γίνονται εγκλωβισμοί».

Εγκλωβισμένος στην κόλαση του πολέμου που επικρατεί στη Γάζα, προσεύχεται να μείνει ζωντανός για να επιστρέψει στη σύζυγο και τον γιο του που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Δεν φοβάμαι», λέει και συνεχίζει: «Ό,τι συμβεί και στους άλλους θα συμβεί και σε εμένα. Τι να κάνουμε; Κατά τύχη είμαι εδώ και σας μιλάω. Βομβάρδισαν ένα κτήριο γύρω στα 10 μέτρα μακριά από το αμάξι που ήμουν. Δευτερόλεπτα αν περνάγαμε πιο νωρίς, θα ήμασταν κομμάτια, σκόνη μάλλον».

Όπως λέει στον Alpha ο Αντώνης που έχει ελληνικό διαβατήριο, στη Γάζα δεν υπάρχει ούτε ρεύμα ούτε νερό. Καθημερινά αναγκάζεται να διανύει πολλά χιλιόμετρα για να βρει λίγο πόσιμο νερό και ψωμί. «Ένας φίλος μου τραυματίστηκε, τον πήγαμε στο νοσοκομείο και του έκοψαν και τα δύο πόδια. Ο Θεός βοηθός αν θα ζήσει ή όχι. Βομβαρδίζουν παντού, σκοτωμός παντού. Μας είπαν να έρθουμε στο νότιο μέρος αλλά δυστυχώς όμως γίνονται βομβαρδισμοί μέρα και νύχτα. Θάνατος παντού», αναφέρει.

Back to top button