breaking newsΆποψηΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παγκόσμια επιβράδυνση στη διασπορά του κορωνοϊού, αλλά στην Ελλάδα σπέρνουν τον πανικό – Για πιο λόγο άραγε;

Ο Π.Ο.Υ. ανακοίνωσε ότι υπάρχει παγκόσμια επιβράδυνση στη διασπορά του κορωνοϊού αλλά στην Ελλάδα συνεχίζουν να σπέρνουν τον πανικό για αύξηση των κρουσμάτων ενώ έχουν παρθεί μέτρα τα οποία στην ουσία εξοντώνουν τον τουρισμό και την εστίαση και έχει επιβληθεί στον ελληνικό πληθυσμό από τεσσάρων ετών μέχρι…. εκατό να κυκλοφορεί με μάσκες σαν τον Batman.

Εύλογο είναι το ερώτημα μετά, για ποιο λόγο συμβαίνει κάτι τέτοιο;

«Η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να εξαπλώνεται, αλλά η αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων έχει επιβραδυνθεί παγκοσμίως, εκτός από τη νοτιοανατολική Ασία και περιοχές της ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στην πρόσφατη επικαιροποίηση των στοιχείων του, ο ΠΟΥ ανέφερε πως η αμερικανική ήπειρος παραμένει η πιο σκληρά πληγείσα περιοχή, καταγράφοντας το 50% των νέων κρουσμάτων και το 62% των θανάτων που σημειώθηκαν παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα.

«Πάνω από 1,7 εκατομμύριο νέα περιστατικά COVID-19 και 39.000 νέοι θάνατοι αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Αυγούστου, μια μείωση 4% του αριθμού των περιστατικών και (μια μείωση 12%) του αριθμού των θανάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα», ανέφερε ο ΠΟΥ.

Η Νοτιοανατολική Ασία, η δεύτερη πιο πληγείσα περιοχή, σημείωσε άλμα καταγράφοντας το 28% των νέων κρουσμάτων και 15% των θανάτων.

Στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 4%, όμως ο αριθμός των θανάτων μειώνεται σταθερά τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Ο Λίβανος, η Τυνησία και η Ιορδανία κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Στην περιοχή της Ευρώπης, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες τρεις εβδομάδας», ανέφερε. «Ωστόσο, μόνο μια μικρή μείωση (1%) καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα, και ο αριθμός των θανάτων συνέχισε να μειώνεται σε όλη την περιοχή».

Στην περιοχή δυτικού Ειρηνικού του ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 5%, λόγω κυρίως της μικρότερης διάδοσης του ιού στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα και το Βιετνάμ. Η Νότια Κορέα κατέγραψε ένα άλμα 180% των κρουσμάτων κυρίως λόγω μιας αύξησης των κρουσμάτων που συνδέονται με θρησκευτικές συναθροίσεις.

Αυτό που διαφαίνεται είναι πως η πανδημία έχει αρχίσει να «εξαντλείται». Θα πρέπει να προσθέσουμε πως τα τεστ στην Ελλάδα έχουν δεκαπενταπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας την Άνοιξη που σημαίνει πως εκ των πραγμάτων τα κρούσματα θα παρουσιάζονταν αυξημένα.

Δεν είναι ότι δεν είχαμε πολλά κρούσματα και πριν. Είναι ότι δεν το ΞΕΡΑΜΕ.

Η πανδημία έχει κάνει πλέον τον κύκλο της.

Ως ποσοστό ναι μεν τα κρούσματα αυξάνονται (λόγω του αριθμού των τεστ και της μετάδοσης) αλλά οι θάνατοι μειώνονται (στην πραγματικότητα όσο μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται και ενα πιο πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας λόγω κορωνοϊού).

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των «ειδικών», Χαράλαμπος Γώγος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί από την κυβέρνηση νέα καραντίνα σε εμπορικό επίπεδο και να επιβάλουν τις μάσκες σε ολόκληρη την Ελλάδα για να «αναχαιτίσουν τον κορωνοϊό».

Και πλέον αρχίζει να γίνεται πολύ περίεργο αυτό το παιχνίδι, με τις καραντίνες, τα lockdown και τις μάσκες για να μην πούμε «ύποπτο».

Συγκεκριμένα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε ότι τα τοπικά μέτρα και οριζόντια μέτρα «Μπορούν να ανέβουν σε επίπεδο. Αν υπάρχει λόγος, τα μέτρα όπως κλείσιμο μαγαζιών και η χρήση της μάσκας παντού μπορεί να εφαρμοστούν σε επίπεδο χώρας».

Από «πού κι ως πού» τα νυν επίπεδα είναι «επικίνδυνα»; Βάσει του ΕΟΔΥ έχουμε περίπου 9.000 κρούσματα.Τα κρούσματα δεν λένε τίποτα από μόνα τους γιατί περιλαμβάνουν και τους ασυμπτωματικούς που είναι η συντριπτική πλειοψηφία.Ακόμα και 40.000 να θεωρήσουμε ότι έχουν μολυνθεί αλλά είναι ασυμπτωματικοί, δεν λέει τίποτα.

Το 99% είναι ασυμπτωματικοί.

Ακόμα από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 242 θύματα.

Τραγικό αλλά με βάση επιδημιολογικά δεδομένα όταν έχεις σε έξι μήνες 242 νεκρούς, αυτό λέγεται «γρίπη» ή εν πάση περιπτώσει κάτι που δεν σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση, ούτε έκτακτα μέτρα, ούτε καραντίνες, ούτε lockdown, ούτε πανικούς, ούτε τίποτα απολύτως.

Πόσοι επίσης από αυτούς έχουν πεθάνει από υποκείμενο νόσημα και δεν ανακοινώθηκε;

Να πούμε ότι ο ΕΟΔΥ, δηλαδή η κυβέρνηση, έχει βρει έναν πολύ έξυπνο τρόπο να αποποιηθούν την ευθύνη για αυτά που λένε:

Δεν λένε «Θάνατοι από κορωνοϊό». Αλλά ανακοινώνουν «Θάνατοι ασθενών με COVID-19»! Άρα όχι «από» αλλά «με»!

Δηλαδή δεν έχουν πεθάνει υποχρεωτικά από κορωνοϊό! Αλλά είχαν απλά κορωνοϊό όταν πέθαναν! Πέθαναν από έμφραγμα, από λοίμωξη, από εγκεφαλικό, αλλά ως αιτία θανάτου καταγράφηκε ο… κορωνοϊός!

Να ξεχάσουμε τον δυστυχισμένο Δημήτρη Κρεμαστικό που πέθανε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη βάσει του Ανδρέα Λοβέρδου, πρώην υπουργού Υγείας και το «χρέωσαν» στον κορωνοϊό;

Πριν μερικές ημέρες τα ΜΜΕ που έλαβαν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για να μεταδώσουν τα κυβερνητικά μηνύματα «κατά του κορωνοϊού» οργίαζαν για την περίπτωση της 27χρονης που «είχε διασωληνωθεί λόγω κορωνοϊού». Απόλυτα ψευδές! Η κοπέλα έπασχε από σοβαρότατο και κρίσιμο υποκείμενο νόσημα. Μετά το «κατάπιαν», αλλά η προπαγάνδα είχε γίνει.

Πάμε και στην μέση ηλικία των ασθενών: Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 31 (74.2% άνδρες). Αυτό λέει η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ!

Δηλαδή απειλούν να «κλειδώσουν» πάλι μια ολόκληρη χώρα επειδή 242 άνθρωποι περί των 77 ετών απεβίωσαν και το 95% βάσει των ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ επίσης, έπασχαν από υποκείμενο νόσημα!

Πάντως ο Χ. Γώγος συνέχισε απτόητος λέγοντας:

«Ο δείκτης R είναι πάνω από το 1, χτυπάει το καμπανάκι από πολλές πλευρές, πρέπει να το ακούσουμε όλοι πριν αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα που θα είναι δυσκολότερο να ελεγχθούν» προειδοποίησε, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες, και ειδικά στους νέους, να λάβουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

«Εάν χρειαστεί θα τροποποιηθεί η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, ξεπερνά τα όρια του ανησυχητικού, είναι κρίσιμη παγκοσμίως η έξαρση του φαινομένου πρέπει να υπάρξει συστράτευση, δεν είμαστε κλειστές κοινωνίες πρέπει να γίνει τεράστια προσπάθεια».

Θα πει κάποιος: «Και αυτό που συνέβη στην Δυτική Ευρώπη;».

Αυτό που συνέβη στην Δυτική Ευρώπη, δηλαδή η επιδημία με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, θα συνέβαινε και εδώ αν δεν υπήρχαν δύο κρίσιμοι παράγοντες: Το υποχρεωτικό εμβόλιο κατά της φυματίωσης το οποίο γινόταν μέχρι το 2016 και διέσωσε Ελλάδα, Πορτογαλία και όλα τα πρώην κομμουνιστικά κράτη της Ευρώπης από εκατόμβες νεκρών, συν το εξαιρετικό κλίμα της Ελλάδας.

Και μέχρι εκεί. Άρα, άλλο η Ελλάδα και άλλο η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Βρετανία κλπ.

Εκτός και αν κάποιος θέλει να καταστρέψει ολοκληρωτικά την Ελλάδα.

Και να ξαναυπενθυμίσουμε τις δηλώσεις Τσιόδρα για τις μάσκες, όταν ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ την υποχρεωτική χρήση τους όπως τώρα.

Να θυμηθούμε τι έλεγε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας στις 31 Μαρτίου 2020, αναφορικά για την χρήση μασκών.

Κι επειδή η κυβέρνηση αρέσκεται να αναφέρεται στους «ειδικούς» όταν πρέπει να λάβει αποφάσεις, να πούμε ότι ο Σ.Τσιόδρας εμφανίζεται από την ίδια τηςν κυβέρνησης ως «ειδικός».

Και στην τοποθέτησή του είναι σαφής: Μόνο οι επαγγελματίες του χώρου υγείας πρέπει να φορούν μάσκα!

Στις 9 Απριλίου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν ξεκάθαρος για τη χρήση μάσκας ως προστατευτικού μέσου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες», τόνιζε, προσθέτοντας ακόμα ότι «μπορεί να είναι και επικίνδυνες».

Συγκεκριμένα αφού είχε αναφερθεί στους κινδύνους λανθασμένης χρήσης της μάσκας είπε επί λέξει τα εξής: «Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό».

Ξαφνικά… οι μάσκες έγιναν υποχρεωτικές σε ό,τι κινείται και σε ό,τι περπατάει και μάλιστα θα επιβάλλεται πρόστιμο.

 

Πηγή: pronews

 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Back to top button