Διεθνή

Αντιμέτωπος με δύο χρόνια φυλακή επειδή σύγκρινε τον Ερντογάν με το… Γκόλουμ!

Στη Δικαιοσύνη οδηγήθηκε η υπόθεση ενός Τούρκου γιατρού επειδή πόσταρε μια σειρά φωτογραφίες στις οποίες σύγκρινε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το Γκόλουμ από την κινηματογραφική τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

 

Δικαστήριο στο Αϊδίνιο στα παράλια της Μικράς Ασίας συγκάλεσε μια επιτροπή ειδικών να αποφανθούν εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «προσβλήθηκε» από τον γιατρό Μπιλγκίν Τσιφτσί, επειδή ανάρτησε στο διαδίκτυο μια σειρά φωτογραφιών του Τούρκου Προέδρου συγκρινόμενες με εικόνες του Γκόλουμ. Ο γιατρός, να σημειωθεί αυτό, έχασε τη δουλειά του εξαιτίας αυτής της ανάρτησης.

 

Όπως γράφει η εφημερίδα Sozcu, το δικαστήριο διέταξε τη σύγκλιση επιτροπής αποτελούμενης από δύο πανεπιστημιακούς, δύο φυσιογνωμνιστές ή ψυχολόγους και έναν κριτικό κινηματογράφου για να εξετάσουν εάν συνιστά προσβολή της εικόνας του Τούρκου Προέδρου η σύγκρισή του με το Γκόλουμ.

 

Η δική θα συνεχιστεί στις 13 Φεβρουαρίου του 2016 και μέχρι τότε η επιτροπή πρέπει να έχει καταλήξει.

 

Ο κατηγορούμενος γιατρός, που αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης μέχρι και δύο χρόνια, δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξήγησε ότι το Γκόλουμ δεν είναι καθόλου κακός χαρακτήρας.

erdogan

Back to top button