Διεθνή

Επίθεση Πούτιν! “Ο Αλλάχ τιμώρησε την Τουρκία κάνοντάς την να χάσει το μυαλό της. Θα μετανιώσει διπλά για την κατάρριψη του SU-24”

Στο ετήσιο διάγγελμά του προς το έθνος ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιτέθηκε, εκ νέου, στην Τουρκία και τον Ρατζίπ Ερντογάν. Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι “παγώνει” τα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλία του:

– “Ο Αλλάχ τιμώρησε την Τουρκία κάνοντάς την να χάσει το μυαλό της” είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν προσθέτοντας ότι “θα μετανιώσει διπλά για την κατάρριψη του SU-24”.

– Η Ρωσία έχει δείξει την αποφασιστικότητά της στην αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

– Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα κοινό διεθνές αντιτρομοκρατικό μέτωπο που θα επιχειρεί κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ

– Η Ρωσία δεν θα συγχωρέσει την Τουρκία για τη βοήθεια που παρέχει στους τρομοκράτες. Πάντα θεωρούσαμε την προδοσία πολύ ντροπιαστική.

– Διαχωρίζουμε το τουρκικό έθνος από την πολιτική του ηγεσία

Χθες ο ρώσος υπουργός Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, που όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν τη συνεργασία Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους. Ενημέρωσε, παράλληλα, ότι η Μόσχα διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία για δοσοληψίες της οικογένειας του Ερντογάν με τους τζιχαντιστές λέγοντας ότι θα τα δώσει την επόμενη βδομάδα στη δημοσιότητα. 

cnn.gr

Related Articles

Back to top button