Κύπρος

Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΝΙΣΜΟΥ.

Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΝΙΣΜΟΥ.

 

 

Πέτρος Ασσιώτης

 

 

 

 

Το παράνομο πραξικόπημα του 1974 και ο Ανανισμός είναι αλληλένδετα, με το δεύτερο να δημιουργείται εξαιτίας των αποτελεσμάτων του πρώτου, την τουρκική εισβολή και κατοχή σχεδόν του 37% της χώρας μας. Έχουν δε αρκετά κοινά μεταξύ τους, όπως την μυστικότητα, οργανωτικές δομές, παράνομη χρηματοδότηση από το εξωτερικό, αλλά προπάντων είχαν και έχουν κοινό στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, της μόνης ασπίδας ασφαλείας του Κυπριακού Ελληνισμού.Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

kiprosΜε την μυστική και παράνομη κάθοδο του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα στην Κύπρο , αρχίζει η δημιουργία μιας μυστικής πραξικοπηματικής οργάνωσης την οποίαν ο Στρατηγός Γρίβας ονόμασε ΕΟΚΑ Β. Αφού την όπλισε, άρχισε την παράνομη δράση της , αντλώντας και ανάλογα κεφάλαια κινήσεως ,μερικώς από φίλα προσκείμενους κύκλους αλλά ουσιαστικά την Ελληνική Χούντα. Στόχος, η κατάλυση στην ουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και θεωρητικά ανακήρυξη της Ένωσης, ανεξαρτήτως συνεπειών από την καραδοκούσα Τουρκία.

 

Στην Ελλάδα την ηγεσία της χώρας αναλαμβάνει μετά από πραξικόπημα , ο άφρων δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης. Ο άφρων δικτατορίσκος, στις 15 Ιουλίου έδωσε εντολή στους Έλληνες αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, να κινηθούν πραξικοπηματικά εναντίον του τότε Πρόεδρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Στόχος η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ανακήρυξη της Ένωσης.

 

 

Τα αποτελέσματα του παράνομου πραξικοπήματος είναι σε όλους μας γνωστά. Αντί Ενώσεως, ακολούθησε η παράνομη τουρκική εισβολή, η εθνοκάθαρση με τις σχεδόν διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες, νεκρούς και αγνοούμενους. Με την εισβολή ο τότε προεδρεύων της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης ξεκίνησε συνομιλίες με τον Τουρκοκύπριο εκπρόσωπο της κατοχής, Ραούφ Ντενκτάς.

Όλοι ανεξαιρέτως οι πρόεδροι που ακολούθησαν μετά τον Μακάριο προσπάθησαν με συνομιλίες με την τουρκική πλευρά να λύσουν το Κυπριακό κατοχικό ζήτημα με αποκορύφωμα τη συρραφή του Σχεδίου Ανάν επί της προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη και Ραούφ Ντενκτάς από τουρκικής πλευράς και του Εγγλέζου Λόρδου Χάνευ ως μεσολαβητή.

 

Εν τω μεταξύ είχε αρχίσει από την αρχή της δεκαετίας του 1980 να εξυφαίνεται ένας αόρατος μυστικός ιστός για την δημιουργία του φαινομένου του Ανανισμού. Βασικά η επεξήγηση που μπορεί να δοθεί στον Ανανισμό σαν να πρόκειται για μια μυστική κίνηση, που οργανώνεται από το εξωτερικό με αραχνοειδή δομή. Απώτερος της στόχος, να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, την μόνη ασπίδα ασφάλειας του Κυπριακού Ελληνισμού, με θεωρητικά δημοκρατικές διαδικασίες, αντί την ένοπλη βία του πραξικοπήματος του 74.

 

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι πως άρχισε ο Ανανισμός. Η απάντηση είναι πολύ απλή για όποιον παρακολουθεί τα ΜΜΕ και άλλες πηγές. Η δημιουργία του μυστικισμού του Ανανισμού, άρχισε από τους Αμερικάνους, Άγγλους και Σουηδούς οι οποίοι αφού εντόπιζαν νέους, φιλόδοξους πολιτικούς αστέρες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, τους πλησίαζαν και τους έστελναν σε χρηματοδοτούμενα σεμινάρια.

Ταυτόχρονα τους προωθούσαν ενδοκομματικά να ανεβαίνουν στις ανώτατες βαθμίδες του κόμματος τους. Ίδρυσαν και διάφορες ομάδες σαν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τις οποίες χρηματοδοτούν για να μας πείσουν ότι στην Κύπρο περίπου δεν έγινε εισβολή ούτε υπάρχουν πρόσφυγες. Και για όλα τα κακά που έκανε στην χώρα μας η Τουρκία, φταίμε εμείς οι Έλληνες της Κύπρου γιατί “εκάμαμεν και εμείς πολλά”. Δυστυχώς αυτή την άποψη προώθησαν στον Κυπριακό Ελληνισμό ο Πρώην και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και οι δύο λάτρεις της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και υπέρμαχοι του Σχεδίου Ανάν.

 

Οι πλειοψηφία των σεμιναριούχων βρίσκεται στα δύο μεγάλα κόμματα που μέχρι πρόσφατα ήταν εχθροί, Ακέλ και Δησύ . Σήμερα αυτά τα δύο αυτά κόμματα, τέτοια αγάπη έχουν, που έχουν φθάσει στο σημείο το Ακέλ να αποτελεί την αριστερή πλευρά του Δησύ, και ο Δησύ την δεξιά του Ακέλ στο θέμα του Εθνικού μας θέματος.

Με παντιέρα την ξενόφερτη Διζωνική Ομοσπονδία όλος ο κόσμος του Ανανισμού προσπαθεί να επιτύχει ότι δεν κατάφερε το 74. Αν τότε ακολούθησε η παράνομη Τουρκική εισβολή, τώρα θα ακολουθήσει η πλήρης Τουρκοποίηση της πατρίδας μας

Τελικά περί χρημάτων ποιούνται τον αγώνα.

Petros Ashiotis,

Back to top button