Διεθνή

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ «αγριεύει» όλο και πιο πολύ

 

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

 

 

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στα τουρκικά ΜΜΕ και όχι μόνο, η είδηση από την Μόσχα ότι ο Πούτιν σε αντίποινα στην παράταση των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης προς την Ρωσία αποφάσισε να κλείσει τον ρωσικό εναέριο χώρο σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες των χώρων της βόρειας Ευρώπης.

 

Όπως αναφέρεται, ο ρωσικός εναέριος χώρος έχει κλείσει για τις αεροπορικές εταιρείες των χωρών Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Φιλανδίας, στα δρομολόγια που εκτελούν για τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

 

 

Η απόφαση αυτή θα επιφέρει ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με την εκπρόσωπο της δανέζικης αεροπορικής εταιρείας, Ving, την Magdalena Öhrn, η οποία τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι καταστροφή για τις σκανδιναβικές αεροπορικές εταιρείες.

 

Η απόφαση αυτή ανάγκασε τον υπουργό Μεταφορών της Δανίας να ζητήσει έκτακτη συνάντηση με εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης, ενώ κάλεσε και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινητοποιηθεί γιατί οι ζημιές όπως τόνισε, θα είναι καταστροφικές για τις οικονομίες των σκανδιναβικών χωρών καθώς θα αναγκαστούν να κάνουν τον γύρο του κόσμου για να φτάσουν στον προορισμό τους με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του κόστους των αεροπορικών πτήσεων.

 

Να το σκεφτόντουσαν αυτό πριν αποφασίσουν να παρατείνουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρασυρόμενοι από κάποιους θερμοκέφαλους των Βαλτικών χωρών και της Πολωνίας.

 

Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Back to top button