Διεθνή

Θα μας τρελάνουν οι Τούρκοι. Ποινική δίωξη κατά Πούτιν για προσβολή Ερντογάν!

 

 

Ακούγεται απίστευτο;

Κι όμως είναι απολύτως αληθινό, καθώς κάποιοι στην Τουρκία φαίνεται πως έχουν παραφρονήσει εντελώς και θεωρούν πως η χώρα τους και ο πρόεδρός τους είναι κάτι σημαντικό.

Έτσι ο Μεχίρ Ακάρ, ένας εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης «Εργκενεκόν», του υποτιθέμενου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, δηλαδή, ζητά τώρα την ποινική δίωξη του Ρώσου προέδρου Πούτιν για «δυσφήμιση του Τούρκου προέδρου». Ο Ακά ζητά επίσης την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ για τον ίδιο λόγο.

«Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην δυσφήμιση του προέδρου μας», είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah. Ο Ακάρ προσήλθε στην εισαγγελία της Άγκυρας κατέθεσε την αγωγή του δηλώνοντας πως βεβαίως μπορεί να ασκηθεί κριτική στον πρόεδρο Ερντογάν, αρκεί να μην ξεπερνά τα όρια.

Ο ίδιος πιστεύει ότι τόσο ο Πούτιν, όσο και ο Αντόνοφ ξεπέρασαν τα όρια αυτά λέγοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση και κυρίως ο Ερντογάν και η οικογένειά του αναμιγνύεται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

Αν και οι Ρώσοι κατέθεσαν στοιχεία, ο Ερντογάν δεν παραιτήθηκε, όπως είχε πει ότι θα πράξει αν αποκαλυφθεί η εμπλοκή του στο λαθρεμπόριο. Από την στιγμή εκείνη και μετά όμως μιλά για ανήθικη επίθεση εναντίον του, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αγοράζει λαθραίο πετρέλαιο από το ΙΚ.

Βέβαια υπάρχει και άλλη θεωρία: ότι έκανε τη μήνυση στον Πούτιν ακριβώς για να εκθέσει και να περιπαίξει τον Ερντογάν που κάνει μηνύσεις σε όποιον τον …«προσβάλλει».

Back to top button