Διεθνή

Ισλαμοναζί ISIS, σύμμαχοι του Ερντογάν και της Τουρκίας: Εγκρίνεται η αφαίρεση οργάνων από αιχμαλώτους για να σωθεί ένας μουσουλμάνος

 

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πάρει το πράσινο φως από τους πνευματικούς ηγέτες του ώστε να προχωρά στην αφαίρεση οργάνων από αιχμαλώτους, αφού όπως σημειώνεται, η αφαίρεση οργάνων από οποιονδήποτε ζωντανό αιχμάλωτο για να σωθεί η ζωή ενός μουσουλμάνου, ακόμη κι αν είναι μοιραία για τον δότη, επιτρέπεται.

Η συγκεκριμένη γνωμοδότηση περιέχεται σε έγγραφο με ημερομηνία 31η Ιανουαρίου 2015, το οποίο κατέχει το Ρόιτερς, ενώ στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι διαθέτουν τεράστιο όγκο εγγράφων και πληροφοριών που απέσπασαν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του αμερικάνικου στρατού σε επιδρομή που έκαναν τον Μάιο στην ανατολική Συρία.

«Η ζωή και τα όργανα του αποστάτη δεν απαιτείται να τυγχάνουν σεβασμού και μπορούν να αφαιρούνται ατιμωρητί», αναφέρει το έγγραφο, που είναι γραμμένο με τη μορφή φετφά, δηλαδή επίσημης γνωμοδότησης ή ερμηνείας από μουφτή ή από ιμάμη.

Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το ΙΚ ότι αφαιρεί, συγκεντρώνει και στη συνέχεια εμπορεύεται ανθρώπινα όργανα, ώστε να εξασφαλίζει έσοδα.

newmoney.gr
Back to top button