Ελλάδα

Νέες μειώσεις συντάξεων φέρονται να ζητούν οι δανειστές, απορρίπτοντας τις αυξήσεις εργοδοτικών εισφορών

 

Νέο «μαχαίρι» σε συντάξεις, με μεγάλες μειώσεις, φέρονται να ζητούν οι δανειστές, απορρίπτοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης για κάλυψη του κενού στο Ασφαλιστικό μόνο από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Protest march in Athens during the 24-hour strike on Dec. 3, 2015. / ??????????? ??? ?????? ???????????? ???? ???? ??? ?????? ???? ??? ???????? ??? 24???? ???????? ???? 3 ??????????, 2015

Οι δανειστές φέρονται να έχουν επεξεργαστεί και θέσει υπόψιν της ελληνικής κυβέρνησης τρία σενάρια. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο για να εξοικονομηθεί το αναγκαίο ποσό του 1,8 δισ. ευρώ πρέπει να μειωθεί το σύνολο των συντάξεων από το πρώτο ευρώ κατά 6%.

 

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση των συντάξεων από τα 800 ευρώ και πάνω, αλλά σε ποσοστό 15%. Το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ που όμως για να παραμείνει στα κρατικά ταμεία το 1,8 δισ. ευρώ θα πρέπει να φτάσουν στο 30%.

 

Οι δανειστές ζητούν να μειωθεί επιπλέον το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών από το 75% στο 45% ή 55% καθώς όπως λένε τα κράτη – μέλη που καλούνται να ψηφίσουν τη βοήθεια στην Ελλάδα έχουν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.

 

 

Οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου έχουν απορρίψει και το σχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπως αναφέρθηκε, επειδή δεν μειώνει τους εισαγωγικούς μισθούς και δεν συνδέονται οι αυξήσεις με την παραγωγικότητα

 

 

 

 

 

 

 

huffingtonpost.gr
Back to top button