Ελλάδα

ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: «Είναι ο τρομοκράτης της περιοχής»

 

Σε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις προέβη ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Φραγκούλης Φράγκος κατά της Τουρκίας που την χαρακτηρίζει τρομοκράτη αλλά και κατά της φοβικής ελληνικής κυβέρνησης.

Ο στρατηγός Φράγκος σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε πώς “το ρωσικό αεροσκάφος κινείτο εντός τους συριακού εδάφους, και τα τουρκικά μαχητικά πήγαν από πίσω του και όπως ομολόγησε ο Νταβούτογλου έδωσε εντολή για κατάρριψη.

Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε πρόθεση να καταρριφθεί το αεροσκάφος.

Και γνώριζαν και πολύ καλά τι κατέρριπταν».

Έρχεται και ο σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν και λέει ότι θα ξανακάνουμε το ίδιο εάν μας παραβιάσετε των εθνικό εναέριο χώρο και την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά σιωπά ανέφερε ο κ. Φράγκος και επισήμανε ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, οι παραβάσεις του FIR Αθηνών, οι εμπλοκές και οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Οι παραβιάσεις είναι καθημερινές, 2.500 με 3.500 παραβιάσεις. Και εδώ είναι η μεγάλη υποκρισία της Τουρκίας.

Μας έχει κηρύξει casus belli από το 1995 όταν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας μας επιτρέπει να πάμε από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια σε όλη μας την περιοχή και όχι μόνο στο Αιγαίο.

Για τη συμπεριφορά τους αυτή στο Αιγαίο, αλλά και στο θέμα της Συρίας μετά και την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ο Φραγκούλης Φράγκος χαρακτηρίζει τους Τούρκους “τρομοκράτες”.

 

Και την ίδια στιγμή, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τα ελληνοτουρκικά ζητήματα γίνεται λάβρος κατά των Ελλήνων πολιτικών για τον τρόπο με τον οποίο τα χειρίζονται.

 

Η Ελλάδα απειλείται από μία χώρα η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ.

Όλες όσες μπήκαν ως μέλη στην ΕΕ πάντα παραιτούντο οποιονδήποτε εδαφικών διεκδικήσεων.

Εδώ όχι μόνο δεν έχουμε παραίτηση από τις εδαφικές διεκδικήσεις, έχουμε απειλή πολέμου.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι πολιτικοί μας έχουν τέτοια υποχωρητικότητα.

 

Τι φοβούνται;

Ποιον φοβούνται; κατέληξε ο Φράγκος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

crashonline.gr

Back to top button